Trump gyors menetre számít a koreai atomfegyverekről szóló csúcson

Donald Trump amerikai elnök szerint jövő heti szingapúri csúcstalálkozója Kim Dzsong Un észak-koreai elnökkel "soha vissza nem térő alkalom" lesz az ázsiai ország számára.

Trump a G7-országcsoport kanadai csúcstalálkozójának szombati napján tartott sajtóértekezletén, amely után elindul a keddi szingapúri csúcs helyszínére, azt mondta: "békemisszióra" megy, amelyben a cél a Koreai-félsziget atomfegyvermentessé tétele.

Kim Dzsong Un most "naggyá teheti" országát, de egyúttal ez vissza nem térő alkalom lesz számára. "Ismeretlen területre indulok a szó szoros értelmében".

A CNN kérdésére azt is elárulta, hogy már az első percben ki fog derülni számára, hogy az észak-koreai vezetés komolyan gondolja-e azt, hogy megszabaduljon az atomfegyvereitől. Ha úgy találja, hogy nem, "nem fogja vesztegetni sem saját, sem az ő idejüket". 

Donald Trump amerikai elnök a G7-csúcson szabadkereskedelmi övezet kialakítását sürgette.

Amint sajtóértekezletén kifejtette, ebben az övezetben nem volnának sem vámok, sem állami támogatások, sem kereskedelmi korlátok. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok igazságos hozzáférést követel magának a piacokon, és hogy vessenek véget az igazságtalan kereskedelmi gyakorlatoknak. "Az Egyesült Államokat évtizedeken át kihasználták"  (MTI/CNN)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.