Egy japán szuperexpresszen több embert megkéselt egy 22 éves, munkanélküli, frusztrált férfi

2018 június 10., vasárnap 3:34
61

Halálra késeltek egy férfit, két nőt pedig súlyosan megsebesítettek egy Tokióból Oszakába tartó szuperexpresszen.

A rendőrség őrizetbe vette a szombat esti bűncselekmény gyanúsítottját, egy 22 éves, munkanélküli férfit, Kodzsima Icsirót, aki azt vallotta, hogy válogatás nélkül támadt rá az áldozataira, frusztráltságból. Egy hozzátartozója szerint a férfit pszichés problémák miatt egy ideig kórházban kezelték.

A kb. 880 utast szállító szuperexpressz a késelés után vészmegállót iktatott be a japán főváros közelében fekvő Odavaránál.

A rendőrség úgy tudja, hogy egy, a harmincas éveiben járó férfi belehalt a sérüléseibe, két huszonéves nő pedig súlyos, de nem életveszélyes állapotban került kórházba. A nyomozók két kést találtak a támadás helyszínén.

A japán gyorsvasúton azóta nem történt közlekedési baleset miatti haláleset, hogy 1964-ben pályára állították az első szerelvényeket, de több bűncselekményt is elkövettek a szuperexpresszeken. A mostani eset előtt, 2015 júniusában egy 71 éves férfi felgyújtotta magát, végezve egy másik utassal is. Az eset után az üzemeltetők gyakoribbá tették az ellenőrzéseket az állomásokon, és biztonsági kamerákkal szerelték fel a vonatokat, de az utasok hatalmas száma miatt továbbra sem tudják mindenki poggyászát ellenőrizni. Hivatalos adatok szerint 2015-ben naponta 446 ezer utas vette igénybe a tokiói szuperexpresszet. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt