Lovas István azt állítja, feltörték az emailjét, de amúgy elvileg egyetért a nevében küldött gyalázkodó levelekkel

idióta rekordok
2018 június 10., 12:07
comments 469

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy Ungár Péter, az LMP képviselője közzétett egy emailt, amit elmondása szerint Lovas István, az Echo TV és a Magyar Idők újságírója küldött neki, miután felhúzta magát az LMP egyik sajtóközleményén. A levél tartalmi része arra vonatkozott, hogy az európai vezetők ma már az oroszokkal barátkoznak, és többek között ilyen mondatok szerepeltek benne: „Ne feledjétek megkúrni John McCaint is, mielőtt az nekrofília lesz. Undort keltő pofátokat még visszataszítóbbá teszik a viszályt, konfliktust imádó amerikai hadiipari érdekek előretolása a magyar érdekekkel szemben”

Azután, hogy Ungár publikálta a levelet Facebook-oldalán, kapott még egy emailt ugyanarról az emailcímről, amiben többek között az állt: „Tudnál még egy hozzád hasonló férget említeni, aki egyrészt kiadta egy újságíró kérdését, amit egy sajtórészleghez intézett - ráadásul úgy, hogy ott a magán e-mailje? Kitegyem a te magán e-mailedet?  Anyád mit szólna, ha az övét tennéd ki, mocskos pióca? Kurvára vigyázz magadra!”. 

Ungár erre válaszul arról írt, hogy ezeket a leveleket az LMP sajtóosztályának küldték, ezért is tette ki őket. Azt hihettük volna, hogy itt vége a történetnek, de a Lovas István honlapjára szombaton felkerült bejegyzés újabb csavart tartalmazott:

„Ungár Úr,

Valamilyen oknál fogva és nyilván teljesen véletlenül, attól a pillanattól kezdve, hogy a július 6-tól a torinói Bilderberg találkozóról a fősodratú média totális hallgatásával ellentétben hírt adtam a Magyar Időkben és az Echo TV-ben, meghekkelték az e-mailemet és a nevemben olyan obszcén szöveggel küldtek Önnek üzeneteket, amelyeket nem én írtam, noha tartalmával elvileg egyetértek.

Remélem, hogy ezt az üzenetemet éppen olyan széles körben terjeszti majd az „Orbán médiadiktatúra elnyomott sajtója”, mint a hekker üzeneteket.”

Azaz ha jól értjük, 

  • azért, mert Lovas István írt a torinói Bilderberg találkozóról a Magyar Időkbe
  • valaki feltörte az emailfiókját, és gyalázkodós emailt írt Ungár Péternek,
  • amit ugyan nem ő írt, de a tartalmával Lovas "elvileg egyetért". 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.