Felfüggesztették a műtét közben táncoló és rappelő, majd arról videókat posztoló amerikai plasztikai sebészt

INTERNET
2018 június 11., 02:08
comments 22

Georgia állam egészségügyi hatósága visszavonta egy bőrgyógyász-plasztikai sebész működési engedélyét, miután óriási botrány tört ki a doktornő által posztolt videók miatt. Dr. Windell Davis-Boutte olyan filmeket posztolt ki a Youtube-ra, amiken főleg hiphop számokra táncol és énekel műtét közben, az öntudatlan ügyfelek teste fölött.

link Forrás

Van - vagyis volt, mert időközben leszedte mind a húszat - olyan videója, amiben az első szikevágásokat is ritmusra ejtette. Más felvételeken úgy tűnik, hogy jobban elválasztotta egymástól a táncot és a munkát. (A CBS csatornának ebben a videojában is látható pár snitt az eredeti felvételekből.)

A hatósági tiltás oka az, hogy az orvos “veszélyt jelent a közegészségügyre”.

Az egyik, most leszedett videó másik főhőse, vagyis a műtött beteg perelni készül az orvost. Ezzel nem lesz egyedül, mivel a videóbotránytól teljesen függetlenül korábban már kilenc beteg is beperelte Davis-Boutte-ot. 

Georgia orvosi kamarája nem a videózás miatt vette el hősünk engedélyét, hanem mert arról kaptak információt, hogy egy zsírleszíváson, mellmegnagyobbításon és fenékemelésen átesett pacienst a május 31-ei beavatkozás másnapján rohammentővel kellett beszállítani egy kórház sürgősségi osztályára. A betegnek összeesett a tüdeje és majdnem elvérzett, a kamara szerint az orvosnő gondatlansága miatt.

A pereléshez most kedvet kapott paciens sem azért akar eljárást indítani, mert az orvosa táncolt műtét közben, hanem mert azt állítja, hogy a szakember elrontotta a fenékcsökkentő beavatkozást. A többiek is vélelmezett műhibák miatt mentek a bíróságra. 

(via Foxnews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.