Kevés a buszparkoló, egyeztet a Városliget Zrt.

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az építkezések miatt nincs elegendő parkolóhely a buszoknak a Városligetben, ezért a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a Magyar Idegenvezetők Egyesülete és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége egyeztetést kezdeményezett a Városliget Zrt.-vel. A MTI-nek küldött közös közleményük szerint 

naponta 200-250 turistabusznak kell a Hősök tere és a Kerepesi út között ingázni a Műcsarnok melletti buszparkoló lezárása miatt.

 A buszoknak a Liget-projekt építési munkálatai idejére a 2 kilométerre lévő, Népstadion melletti parkolót jelölték ki. A helyzet a turistáknak, a buszosoknak, az autósoknak, a környéken élőknek és a fővárosiaknak is rengeteg nehézséget okoz, sokszorosára növeli a dugókat, a károsanyag-kibocsátást és a szálló port, tették hozzá. Szerintük a kijelölt pakoló nem oldja a meg térre naponta érkezők parkolási gondjait. Javasolták az Olof Palme sétány férőhelyeinek növelését, amit a Budapest Közút Zrt. forgalomtechnikai igazgatóság támogatott is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.