Megtiltotta a migránsokkal teli hajó kikötését az olasz belügyminiszter

külföld
2018 június 11., 08:10
comments 689

Az olasz hatóságok a belügyminiszter utasításának megfelelően nem engedték kikötni az SOS Mediterranee és az Orvosok Határok Nélkül szervezetek hajóját, az Aquariust vasárnap, fedélzetén 629 migránssal. A hajót Máltára irányították, de a valettai kormány közölte: nem illetékesek az ügyben, mert a mentés Líbia partjainál történt, amit az olasz parti őrség koordinált. Az Aquarius jelenleg líbiai vízeken várakozik. 

Az Aquarius nem messze Líbia partjaitól 2018. május 6-án.
photo_camera Fotó: Louisa Gouliamaki/AFP

Matteo Salvini olasz belügyminiszter kijelentette: az új olasz kormány véget vet annak a gyakorlatnak, hogy segélyszervezetek tengeri taxiként működve könnyítsék meg az illegális bevándorlók Európába jutását. 

Az Aquarius fedélzetén lévő több mint 600 emberből

123 kísérő nélküli kiskorú, 11 kisebb gyermek és hét várandós nő. 

(BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.