Megtiltotta a migránsokkal teli hajó kikötését az olasz belügyminiszter

Az olasz hatóságok a belügyminiszter utasításának megfelelően nem engedték kikötni az SOS Mediterranee és az Orvosok Határok Nélkül szervezetek hajóját, az Aquariust vasárnap, fedélzetén 629 migránssal. A hajót Máltára irányították, de a valettai kormány közölte: nem illetékesek az ügyben, mert a mentés Líbia partjainál történt, amit az olasz parti őrség koordinált. Az Aquarius jelenleg líbiai vízeken várakozik. 

Fotó: Louisa Gouliamaki/AFP

Matteo Salvini olasz belügyminiszter kijelentette: az új olasz kormány véget vet annak a gyakorlatnak, hogy segélyszervezetek tengeri taxiként működve könnyítsék meg az illegális bevándorlók Európába jutását. 

Az Aquarius fedélzetén lévő több mint 600 emberből

123 kísérő nélküli kiskorú, 11 kisebb gyermek és hét várandós nő. 

(BBC/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.