A tánc soha nem egy kényelmes dolog

Az idén 20 éves Trafó május elején indított egy interjúsorozatot, melyben a náluk fellépő művészekkel beszélgetnek, a hagyományos interjúkhoz képest kicsit hosszabban, nem megszokott témákat is érintve.

A sorozat új részében a kanadai kortárstánc egyik legnagyobb alakja, Louise Lecavalier volt a vendég. A táncrajongóknak aligha kell őt bemutatni, a többieknek viszont fogódzó lehet, hogy Lecavalier látható David Bowie Fame '90 című klipjében, ahogy az 1990-es Sound+Vision turné állandó szereplője is volt. Ekkor a legendás québeci társulat, a La La La Human Steps tagja, és a társulatalapító Édouard Lock múzsája volt. Bowie mellett léptek fel Frank Zappa és a Skinny Puppy társaságában is. 

Androgün-szerű megjelenésével, illetve a tökélyre fejlesztett horizontális piruettjével, a barrel jump nevű mozdulattal vált ismertté: 

A Trafóban nem először járt, idén áprilisban Italo Calvino A nemlétező lovag című munkájából továbbgondolt darabjával lépett fel. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.