A tánc soha nem egy kényelmes dolog

KULTÚRA
2018 június 12., 18:38
comments 27

Az idén 20 éves Trafó május elején indított egy interjúsorozatot, melyben a náluk fellépő művészekkel beszélgetnek, a hagyományos interjúkhoz képest kicsit hosszabban, nem megszokott témákat is érintve.

A sorozat új részében a kanadai kortárstánc egyik legnagyobb alakja, Louise Lecavalier volt a vendég. A táncrajongóknak aligha kell őt bemutatni, a többieknek viszont fogódzó lehet, hogy Lecavalier látható David Bowie Fame '90 című klipjében, ahogy az 1990-es Sound+Vision turné állandó szereplője is volt. Ekkor a legendás québeci társulat, a La La La Human Steps tagja, és a társulatalapító Édouard Lock múzsája volt. Bowie mellett léptek fel Frank Zappa és a Skinny Puppy társaságában is. 

Androgün-szerű megjelenésével, illetve a tökélyre fejlesztett horizontális piruettjével, a barrel jump nevű mozdulattal vált ismertté: 

A Trafóban nem először járt, idén áprilisban Italo Calvino A nemlétező lovag című munkájából továbbgondolt darabjával lépett fel. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt