A tánc soha nem egy kényelmes dolog

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az idén 20 éves Trafó május elején indított egy interjúsorozatot, melyben a náluk fellépő művészekkel beszélgetnek, a hagyományos interjúkhoz képest kicsit hosszabban, nem megszokott témákat is érintve.

A sorozat új részében a kanadai kortárstánc egyik legnagyobb alakja, Louise Lecavalier volt a vendég. A táncrajongóknak aligha kell őt bemutatni, a többieknek viszont fogódzó lehet, hogy Lecavalier látható David Bowie Fame '90 című klipjében, ahogy az 1990-es Sound+Vision turné állandó szereplője is volt. Ekkor a legendás québeci társulat, a La La La Human Steps tagja, és a társulatalapító Édouard Lock múzsája volt. Bowie mellett léptek fel Frank Zappa és a Skinny Puppy társaságában is. 

Androgün-szerű megjelenésével, illetve a tökélyre fejlesztett horizontális piruettjével, a barrel jump nevű mozdulattal vált ismertté: 

A Trafóban nem először járt, idén áprilisban Italo Calvino A nemlétező lovag című munkájából továbbgondolt darabjával lépett fel. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.