Sándorfalva beleszeretett és örökbe fogadná a Nemzet Mackóját

Teljes mackólázban ég a Csongrád megyei Sándorfalva, mióta itt sikerült hosszú hajsza után elkapni a nemzeti mackót, aki Nógrád megyében bukkant fel pénteken és majdnem teljesen keresztülszelte az országot. A medve 100 km-es vágtát nyomott le és az ország egyik legészakibb pontjától a déli határhoz közel fekvő Sándorfalváig jutott, ahol aztán kábítólövedékekkel sikerült megállítani. 

A mackó jelenleg a Szegedi Vadasparkban piheg, sorsa egyelőre bizonytalan, de a sándorfalvai képviselőknek már volnának ötletei. A Délmagyar úgy tudja, már a következő a hétfői testületi ülésen téma lesz az országjáró medve, akit örökbe fogadna a település. 

A városatyák azt szeretnék, ha a mackó a vadasparkban maradna és ott ápolhatná és tőrödhetne vele a település. Állítólag az egyetlen erős ellenérv az ügyben az, hogy így is forrás híjján van Sándorfalva, és járdaépítésre se jut pénz, nem hogy egy országos hírű medve napi kényeztetésére. Tény viszont, hogy a mackó felrakta az országtérképre a 7-8 ezer fős települést, és ezért hálával tartoznak neki a helyiek. 

A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítõ helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglõtt, majd befogott medve 2018. június 10-énFotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA


A tervek olyannyira előrehaladottak, hogy már komplett marketingstratégia készült az örökbefogadást követő évekre: sándorfalvi medvenapokat tartanának nyaranta,  „szelíd, élő medvékkel", medvecukorral, medvetalppal és méhészeti konferenciával.

A polgármester  Gajdosné Pataki Zsuzsanna szerint a döntés a szakértőkön is múlik, mert meglehet, az állat jobban érezné magát Nógrádban, ahonnan jött, bár ez esetben felmerül a kérdés, mégis miért vette délnek az irányt. És persze politikai vonzata is van a kérdésnek: a sándorfalvaiak joggal vethetik fel, hogy miért egy medve sorsa a fontosabb, mint az ő életkörülményeik javítása. 

Az állat sorsáról döntő bizottság egyelőre hallgat. A maci addig is egy elkülönített udvaron hesszel a vadasparkban. (Délmagyar)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.