1986-ban szélnek eresztettek másfél millió lufit, nagyon rossz vége lett

külföld
2018 június 13., 17:31
comments 289

Megdönteni a lufireptetés világrekordját - a legártalmatlanabb ötletnek tűnik, legalább is az első pillanatban. De ha néhány percet gondolkozik az ember, akkor rájöhet, milyen kockázatokat rejt. 

A clevelandi lufihorror éppen azt illusztrálja, hogy néha nem gondolkodik az ember egyáltalán.

1986-ban az amerikai város egyik szociális szervezete döntött úgy, hogy megdönti a Disneylandben felállított Guinness-rekordot, és 1,5 millió lufit enged el egyszerre. Az Atlanticen közzétett rövid dokumentumfilmben látjuk, ahogy a helyi média eksztázisban tudósít az eseményről, a valóban látványos lufifelhőről, hogy aztán gyors fordulatot vegyen az akció megítélése.

A vihar ugyanis szinte az összes lufit belefújta az Erie-tóba, ahonnan aztán Kanadáig úszkáltak a műanyagok, nyilván iszonyú környezeti károkat okozva. Ezt pontosan lehetett tudni előre. Azt viszont nem, hogy a partiőrség éppen ekkor keres majd két eltűnt halászt. A videóban megszólalnak a mentésben részt vevők, akik elmondják, hogy a színes lufik miatt lehetetlen kiszúrni, ha a víz felszínén lebeg egy test vagy egy mentőmellény.

A két halász holttestét napokkal később mosta partra a víz.

A Guinness-rekordot nem jegyezték be.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.