1986-ban szélnek eresztettek másfél millió lufit, nagyon rossz vége lett

Megdönteni a lufireptetés világrekordját - a legártalmatlanabb ötletnek tűnik, legalább is az első pillanatban. De ha néhány percet gondolkozik az ember, akkor rájöhet, milyen kockázatokat rejt. 

A clevelandi lufihorror éppen azt illusztrálja, hogy néha nem gondolkodik az ember egyáltalán.

1986-ban az amerikai város egyik szociális szervezete döntött úgy, hogy megdönti a Disneylandben felállított Guinness-rekordot, és 1,5 millió lufit enged el egyszerre. Az Atlanticen közzétett rövid dokumentumfilmben látjuk, ahogy a helyi média eksztázisban tudósít az eseményről, a valóban látványos lufifelhőről, hogy aztán gyors fordulatot vegyen az akció megítélése.

A vihar ugyanis szinte az összes lufit belefújta az Erie-tóba, ahonnan aztán Kanadáig úszkáltak a műanyagok, nyilván iszonyú környezeti károkat okozva. Ezt pontosan lehetett tudni előre. Azt viszont nem, hogy a partiőrség éppen ekkor keres majd két eltűnt halászt. A videóban megszólalnak a mentésben részt vevők, akik elmondják, hogy a színes lufik miatt lehetetlen kiszúrni, ha a víz felszínén lebeg egy test vagy egy mentőmellény.

A két halász holttestét napokkal később mosta partra a víz.

A Guinness-rekordot nem jegyezték be.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.