17 év fegyházat kapott Gál Antal, aki megfojtotta Molnár Antalt, mert az nem fizette ki neki a megígért 3 milliót

A Pécsi Ítélőtábla – helyben hagyta a Szekszárdi Törvényszék tavaly október 27-én hozott ítéletét – másodfokon, jogerősen 17 év fegyházbüntetésre ítélte Gál Antalt, aki 2013-ban megölt egy dunaföldvári vállalkozót.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlottat, a 45 éves dunaújvárosi Gál Antal, visszaesőként elkövetett emberölés, kifosztás és magánlaksértés miatt mondták ki bűnösnek.

A per másod- és harmadrendű vádlottját, a szintén dunaújvárosi Szabó Józsefet és Gál Rolandot emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt 3-3 év börtönre ítélték.

Gál Antal és a későbbi áldozat, Molnár Antal üzlettársak voltak, de a kapcsolatuk ellenségessé vált, miután a vállalkozó nem adott át 3 millió forintot, amit megígért. Gál Antal, aki 2011-ben szabadult emberölés miatt kiszabott börtönbüntetéséből, elhatározta, hogy megleckézteti Molnár Antalt.

A gyilkos 2013. április 30-án éjjel megkérte – a börtönbüntetése alatt megismert – Szabó Józsefet, hogy figyelje a vállalkozó dunaföldvári otthonát, és jelezze, ha egyedül van otthon, majd Gál Roland a helyszínre vitte őt. Gál Antal bemászott a házba, és megfojtotta Molnár Antalt.

A holttestet Gál Antal édesanyjának felújítás alatt lévő dunaújvárosi házához vitték, aminek a pincéjében a gyilkos bebetonozta. Az áldozat maradványait a rendőrség 2016. februárban találta meg. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.