2020-ra tíz százalékkal kevesebb cukor lesz a Magyarországon gyártott üdítőkben

gazdaság
2018 június 14., 05:45
comments 118

2020-ig 50 százalékkal csökkentik a Magyarországon gyártott üdítők cukor- és kalóriatartalmát a 2010-es átlaghoz képest, vállalta önként a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital-szövetség.

Közleményük szerint a magyar élelmiszergyártó ágazatban elsőként ők vállaltak önként cukorcsökkentést. Azt is vállalták, hogy bővítik alacsony kalóriatartalmú és kalóriamentes termékkínálatukat is.

A vállalást a 2010-es értékekhez képest határozták meg. Ez annyiban megtévesztő, hogy azóta már nagyban csökkentették termékeik cukortartalmát, így például a 2017. évi bázishoz képest tíz százalékkal csökken majd a száz milliliterre eső átlagos cukor- és kalóriatartalom.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.