2020-ra tíz százalékkal kevesebb cukor lesz a Magyarországon gyártott üdítőkben

2018 június 14., csütörtök 5:45
129

2020-ig 50 százalékkal csökkentik a Magyarországon gyártott üdítők cukor- és kalóriatartalmát a 2010-es átlaghoz képest, vállalta önként a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital-szövetség.

Közleményük szerint a magyar élelmiszergyártó ágazatban elsőként ők vállaltak önként cukorcsökkentést. Azt is vállalták, hogy bővítik alacsony kalóriatartalmú és kalóriamentes termékkínálatukat is.

A vállalást a 2010-es értékekhez képest határozták meg. Ez annyiban megtévesztő, hogy azóta már nagyban csökkentették termékeik cukortartalmát, így például a 2017. évi bázishoz képest tíz százalékkal csökken majd a száz milliliterre eső átlagos cukor- és kalóriatartalom.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt