A 24.hu szerint Mészáros Lőrincnek építik az OTP-gyilkos új gigabankot

2018 június 14., csütörtök 2:32
286

Egy, az OTP-vel rivalizáló, állami hátszelű, Orbán Viktorhoz nagyon közeli tulajdonosi kör kezében levő gigabank létrehozásán dolgozik a kormány, írja saját értesülései alapján a 24.hu. A lap szerint a miniszterelnökhöz közeli gigabank létrehozásáról a bankárkörökben már hónapok óta pletykálnak, már a választások előtt terjengtek erről hírek. Most viszont történt egy-két dolog, ami alapján a lap arra következtet, hogy beindulhatott a terv megvalósulása.

Ezek egyike, hogy Vida Józsefet, a Takarékbank elnök-vezérigazgatóját beválasztották Mészáros Lőrinc cégbirodalmának központi cége, az Opus Global Zrt. igazgatóságába.

Ez azért tűnik fontosnak, mert egy új gigabank minden bizonnyal a takarékszövetekezetek integrációja után létrehozott Takarékbankon alapulhat, amit összevonhatnának az államközeli MKB Bankkal és a három éve államosított, de a kormány korábbi vállalása miatt hamarosan privatizálandó Budapest Bankkal.

A 24.hu szerint ezt készítették elő a választás előtt, amikor "12 takarékszövetkezet topvezetőinek titoktartási kötelezettség mellett kellett nyilatkozatot tennie arról, hogy a következő hónapokban minden tőlük telhetőt megtesznek a projekt sikeréért". A 24.hu nem nevezte meg értesülései forrásait, azokat hivatalosan nem erősítették meg.