A 24.hu szerint Mészáros Lőrincnek építik az OTP-gyilkos új gigabankot

politika
2018 június 14., 02:32
comments 265

Egy, az OTP-vel rivalizáló, állami hátszelű, Orbán Viktorhoz nagyon közeli tulajdonosi kör kezében levő gigabank létrehozásán dolgozik a kormány, írja saját értesülései alapján a 24.hu. A lap szerint a miniszterelnökhöz közeli gigabank létrehozásáról a bankárkörökben már hónapok óta pletykálnak, már a választások előtt terjengtek erről hírek. Most viszont történt egy-két dolog, ami alapján a lap arra következtet, hogy beindulhatott a terv megvalósulása.

Ezek egyike, hogy Vida Józsefet, a Takarékbank elnök-vezérigazgatóját beválasztották Mészáros Lőrinc cégbirodalmának központi cége, az Opus Global Zrt. igazgatóságába.

Ez azért tűnik fontosnak, mert egy új gigabank minden bizonnyal a takarékszövetekezetek integrációja után létrehozott Takarékbankon alapulhat, amit összevonhatnának az államközeli MKB Bankkal és a három éve államosított, de a kormány korábbi vállalása miatt hamarosan privatizálandó Budapest Bankkal.

A 24.hu szerint ezt készítették elő a választás előtt, amikor "12 takarékszövetkezet topvezetőinek titoktartási kötelezettség mellett kellett nyilatkozatot tennie arról, hogy a következő hónapokban minden tőlük telhetőt megtesznek a projekt sikeréért". A 24.hu nem nevezte meg értesülései forrásait, azokat hivatalosan nem erősítették meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.