Drágakövek potyognak az égből Hawaii-n

Bő egy hónapja köpi a lávát a hawaii Kilauea vulkán, de a pusztítás után most ennek nem várt szerencsés következményeivel is szembesülhettek a helyiek. A Forbes beszámolója szerint az elmúlt napokban apró, zöld drágakövek záporoznak az égből.

Az olivin kristályok dárgakőváltozata a peridot, ezek közül a peridotmacskaszem és a csillagperidot igazi ritkaságnak számít.

Az olivin maga amúgy gyakori a hawaii vulkánok lávájában, ez magyarázhatja, hogy most miért záporozik az égből is drágakő. A kitörő vulkán által megolvasztott lávából ugyanis kikristályosodhat az olivin, hogy aztán drágakőként huljon alá.

Maga az olivin amúgy kifejezetten gyakori ásvány, egyes becslések szerint a földköppeny 50 százaléka ebből vagy variációiból állhat. Ez az az ásvány, amely miatt Hawaii-n több zöld homokú strand is van. Az viszont felettébb szokatlan, hogy az égből drágakő formában záporozzon.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.