Drágakövek potyognak az égből Hawaii-n

Bő egy hónapja köpi a lávát a hawaii Kilauea vulkán, de a pusztítás után most ennek nem várt szerencsés következményeivel is szembesülhettek a helyiek. A Forbes beszámolója szerint az elmúlt napokban apró, zöld drágakövek záporoznak az égből.

Az olivin kristályok dárgakőváltozata a peridot, ezek közül a peridotmacskaszem és a csillagperidot igazi ritkaságnak számít.

Az olivin maga amúgy gyakori a hawaii vulkánok lávájában, ez magyarázhatja, hogy most miért záporozik az égből is drágakő. A kitörő vulkán által megolvasztott lávából ugyanis kikristályosodhat az olivin, hogy aztán drágakőként huljon alá.

Maga az olivin amúgy kifejezetten gyakori ásvány, egyes becslések szerint a földköppeny 50 százaléka ebből vagy variációiból állhat. Ez az az ásvány, amely miatt Hawaii-n több zöld homokú strand is van. Az viszont felettébb szokatlan, hogy az égből drágakő formában záporozzon.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.