Egy csillagos ház lematricázásával bélyegeztek meg civileket a kereszténydemokraták

POLITIKA
2018 június 14., 09:03
comments 572
Tisóczki Flóra ifjú kereszténydemokrata megbélyegző matricát helyez el egy csillagos ház homlokzatán, egy olyan szervezetet megbélyegezve, amely a magyar kormány által befogadott menekültek integrációján dolgozik.
photo_camera Tiskóczki Flóra ifjú kereszténydemokrata megbélyegző matricát helyez el egy csillagos ház homlokzatán, egy olyan szervezetet megbélyegezve, amely a magyar kormány által befogadott menekültek integrációján dolgozik. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület székházánál folytatta civileket megbélyegző-megfélemlítő akciósorozatát a KDNP. Ez elég stílszerű gesztus volt, tekintettel arra, hogy a Menedék Népszínház utca 16. szám alatti székháza egy csillagos házban van. Vagyis egy olyan épületben, ahol a fasiszta Magyarországon üldözött zsidóknak elkülönítve kellett lakniuk.

A történelmi tényekre és érzékenységekre tekintet nélküli gesztus mellett az az apróság már eltörpül, hogy a Menedék munkája során a magyar kormány által elismert, befogadott menekültek, oltalmazottak integrációján dolgozik. Tehát olyanokén, akiket maga a kormány engedett be Magyarországra. (Via Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.