Egy magyar cukrász megmutatja a csodaszert, amitől akkora az albán fagyi

gasztronómia
2018 június 14., 09:34
comments 525

Szerdán üzent hadat az albán fagylaltozóknak a magyar cukrászok ipartestülete. A Bors kereste meg elnöküket, Horváth Ferencet, miután szembesültek azokkal a Facebookon terjedő hírekkel, hogy az albán fagyizókban "életveszélyes" adalékanyagokat adnak a fagylalthoz. Ez persze baromság, a Nébih szerint "az adalékok egészségre nem károsak".

link Forrás

Ettől még tény, hogy az albánok fagyijában van valami, amitől kétszer akkora adagot száz forinttal olcsóbban tudnak mérni. Damniczki Balázs cukrász egy Facebook-videóban bemutatta a csodaszert,

az élelmiszeripar numerikus nomenklatúrájában csak E471 néven futó észterezett zsírsavat,

aminek az a hatalmas trükkje, hogy zsír létére remekül keverhető vízzel. Ez persze még nem lenne elég, de vízzel keverve elképesztő térfogatnövelő, Damniczki szerint egy ügyes vegyész cukrász egy liternyi fagyiból hip-hop két litert tud csinálni.

Jó étvágyat!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.