Egyre több a patkány New Yorkban, pedig eddig is rengeteg volt

külföld
2018 június 14., 13:14
comments 118

Növekszik a patkányok száma New Yorkban, egy új felmérés szerint a négy év alatt 10 százalékkal nőtt a bejelentések száma.

A RentHop nevű internetes bérlakás-közvetítő oldal közleménye szerint 2014 és 2017 között több mint 19 ezer patkánybejelentés történt a metropolisz nem sürgős ügyek bejelentésére szolgáló 311-es számon, ez nagyjából 10 százalékos emelkedést jelent 2016-hoz képest. Idén az első negyedévben már 4831 patkánypanaszt rögzítettek - áll a felmérésben.

New York öt városrésze közül a rágcsálók leginkább Brooklynt és Manhattant kedvelik, az előbbiben a vizsgált négy év alatt 4507, az utóbbiban 7235 alkalommal jelentettek patkányt, ami azt jelenti, hogy minden négyzetméterre 104 rágcsáló jut Brooklynban és 197 Manhattanben. A csúcsot három városnegyed tartja, a Bedford-Stuyvesant, a Harlem és az Upper West Side.

A patkányprobléma nem új keletű. Nemrég bejárta a közösségi médiát egy videó, melyen egy patkány egy szelet pepperonis pizzát visz magával a metrón. Az állatot el is nevezték Pizza Ratnek, vagyis pizzapatkánynak, valamint a felhasználóktól megkapta az "igazi New York-i" címet is.

A felmérést készítő portál szerint a rágcsálóinvázió oka a rengeteg kidobott élelmiszer, ami a város utcáin, az étkezőhelyek és boltok környékén halmozódik fel. Becslések a New York-i patkányok számát 250 ezer és egymillió közé teszik, ami a lakosok mintegy ötödével ér fel. Bill de Blasio polgármester tavaly több mint 30 millió dollárt (8,2 milliár forintot) ígért patkánymentesítésre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.