Meghalt egy álláskereső férfi, miután a munkaszervező fejbevágta egy benzinkúton, majd az egészet eltitkolta a mentők elől

Több 444 videó?
Szeretném

Vádat emelt az ügyészség egy 26 éves férfi és az apósa ellen, mert a férfi még 2016-ban megütött egy álláskereső munkást, az apósa pedig ezt elhallgatta a kiérkező mentők elől.

A férfi emiatt később meghalt.

A vádirat szerint az ügy egyik vádlottja – egy 44 éves férfi – magyar építőipari munkások részére szervezett munkalehetőséget osztrák építkezéseken. A férfi 2016. augusztus 07-én az esti órákra beszélt meg találkozót több munkással – köztük a sértettel – azért, hogy őket még aznap este kiutaztassa gépkocsival Ausztriába, a munkavégzés helyére.

A találkozót egy VIII. kerületi benzinkútnál beszélték meg a munkásokkal, ahova a férfi a 26 éves vejével, az ügy másik vádlottjával érkezett. A várakozás közben a sértett – aki ittas volt – és a vádlottak között vita alakult ki, amelynek során a fiatalabb vádlott a férfit ököllel a fején megütötte.

Az ütés hatására a férfi eszméletét veszítve hanyatt esett, feje a betonra csapódott.

Az eszméletlen sértettet a vádlottak a benzinkúton talált vizes kannában lévő vízzel próbálták ébresztgetni, de a férfi nem tért magához, ezért értesítették a mentőket. A helyszínre érkező mentőknek aztán a 44 éves munkaszervező azt mondta, hogy a sértett ittas, ezért ájult el.

A férfi közben kezdett magához térni, valamennyit kommunikált, ezért a mentők arra jutottak, hogy nem szorul további ellátásra, ezért távoztak.

A munkaszervezők ezután a leütött férfit a gépkocsihoz támogatták, aki azonban mindezek után már nem akart beszállni, ezért két kézzel a csomagtartó sínjébe kapaszkodott. A vádlottak azonban őt akarata ellenére beültették, majd egyikük elvette a mobiltelefonját is azzal, hogy azt a sofőr majd csak az Ausztriába érkezésüket követően adhatja neki vissza.

De mivel a sértett a gépjárműben többször is mondta, hogy nem akar elutazni, őt a sofőr végül a csomagjaival kitette útközben, és a telefonját is visszaadta.

A férfi ezután egyre rosszabbul lett, végül járókelők találták meg az éjszakai órákban a járdán fekve, ők értesítették a mentőket. A kórházba szállítása, illetve a hosszabb kórházi kezelése ellenére később, a bántalmazás miatt elszenvedett koponyasérüléssel közvetetten összefüggő betegségek miatt 2017. január végén elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség a 26 éves férfit halált okozó testi sértéssel, valamint személyi szabadság megsértésének bűntettével, 44 éves apósát pedig a személyi szabadság megsértése mellett bűnpártolással is vádolja. (Ügyészség)