Túlélt több tízezer évet, de a brit vandálokat nem élte túl az egyensúlyozó szikla

külföld
2018 június 14., 4:52
comments 89

A brit Yorkshire Dales Nemzeti Park különleges látványosságai azok a sziklák, amelyek már a jégkorszak óta állnak, sőt nem is állnak, hanem egyensúlyozva állnak a park területén. A homokkő sziklák 320 millió évvel ezelőtt kezdtek kialakulni, a jellegzetes, faragottnak tűnő formájukat pedig a jégkorszak hatására nyerték el. Így festenek:

Több is van belőlük a nemzeti park területén, és sok turista keresi fel őket, mert nagyon jól lehet velük fotózkodni. Sőt, még a Bee Gees is forgatott ott egy videóklippet a 80-as években.

Az egyik ilyen sziklát azonban egy csoport fiatal még a hónap elején ledöntötte egy kőszirt tetejéről. Sőt, nem csak ledöntötte, de még jól össze is firkálták a környező köveket. Ketten odaírták a nevüket is: Lee és Chez. A BBC videója a kárról:

A helyi rendőrség szerint a kár helyrehozhatatlan, a leomló sziklák pedig még sérüléseket is okozhattak volna.

“Némely ember ezt viccesnek gondolja, de valójában teljesen értelmetlen és szükségtelen” - mondta a brit örökségvédelmi hivatal szóvivője. A North Yorkshire-i rendőrség keresi az elkövetőket. (Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt