Túlélt több tízezer évet, de a brit vandálokat nem élte túl az egyensúlyozó szikla

A brit Yorkshire Dales Nemzeti Park különleges látványosságai azok a sziklák, amelyek már a jégkorszak óta állnak, sőt nem is állnak, hanem egyensúlyozva állnak a park területén. A homokkő sziklák 320 millió évvel ezelőtt kezdtek kialakulni, a jellegzetes, faragottnak tűnő formájukat pedig a jégkorszak hatására nyerték el. Így festenek:

Több is van belőlük a nemzeti park területén, és sok turista keresi fel őket, mert nagyon jól lehet velük fotózkodni. Sőt, még a Bee Gees is forgatott ott egy videóklippet a 80-as években.

Az egyik ilyen sziklát azonban egy csoport fiatal még a hónap elején ledöntötte egy kőszirt tetejéről. Sőt, nem csak ledöntötte, de még jól össze is firkálták a környező köveket. Ketten odaírták a nevüket is: Lee és Chez. A BBC videója a kárról:

A helyi rendőrség szerint a kár helyrehozhatatlan, a leomló sziklák pedig még sérüléseket is okozhattak volna.

“Némely ember ezt viccesnek gondolja, de valójában teljesen értelmetlen és szükségtelen” - mondta a brit örökségvédelmi hivatal szóvivője. A North Yorkshire-i rendőrség keresi az elkövetőket. (Telegraph)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.