A Közbeszerzési Hatóság elnöke szerint a "a közpénz felhasználás ügye az egy nagyon törékeny dolog"

A HírTV kérdésére válaszolva jelentette ki a Közbeszerzési Hatóság elnöke

„a közpénz felhasználás ügye az egy nagyon törékeny dolog. Megfelelő komolysággal kell azt kezelni mindenkinek, és fake newsra meg álhírekre alapítva álláspontom szerint egyik tagállamról sem, különösen hazánkról nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert korrupciós kockázat biztosan csökkent."

Rigó Csaba korrupciós kockázat csökkenését azzal magyarázta, hogy

"az átlagos ajánlatok száma nőtt hatról nyolcra 2016-ról 17-re, lezárt évünk van most már. Azt is el tudom önnek mondani, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt egyre kevesebb jogorvoslati eljárást indítanak az abban érdekelt felek.”

A Közbeszerzési Hatóság tavaly rekordösszegű bírságot szabott ki amúgy: 684 bejelentést vizsgáltak, amiket több mint 800 millió forintos büntetés követett. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.