A Közbeszerzési Hatóság elnöke szerint a "a közpénz felhasználás ügye az egy nagyon törékeny dolog"

POLITIKA
2018 június 15., 06:32

A HírTV kérdésére válaszolva jelentette ki a Közbeszerzési Hatóság elnöke

„a közpénz felhasználás ügye az egy nagyon törékeny dolog. Megfelelő komolysággal kell azt kezelni mindenkinek, és fake newsra meg álhírekre alapítva álláspontom szerint egyik tagállamról sem, különösen hazánkról nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert korrupciós kockázat biztosan csökkent."

link Forrás

Rigó Csaba korrupciós kockázat csökkenését azzal magyarázta, hogy

"az átlagos ajánlatok száma nőtt hatról nyolcra 2016-ról 17-re, lezárt évünk van most már. Azt is el tudom önnek mondani, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt egyre kevesebb jogorvoslati eljárást indítanak az abban érdekelt felek.”

A Közbeszerzési Hatóság tavaly rekordösszegű bírságot szabott ki amúgy: 684 bejelentést vizsgáltak, amiket több mint 800 millió forintos büntetés követett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.