Az oktatás szinten tartására is kevés a jövő évi büdzsé a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint

A jövő évi költségvetésben szereplő 15 milliárdos többlet

"nem a megoldások, hanem a problémák felhalmozódásának időszakát kínálja az oktatásban,"

jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Szűcs Tamás szerint a minimális többlet forrás "a terület a szinten tartáshoz is csak nehezen elegendő. Újra elindulhat a pálya egyfajta kiéheztetése." Elmondta: országjárása során azt tapasztalta, hogy 

akadozik a túlmunkák kifizetése, a tankerületek mismásolnak.

A PDSZ elnöke beszélt arról is, hogy minden eszközzel szeretnének tiltakozni az alkotmány-módosítás ellen. Szűcs szerint a gyülekezési jog korlátozását, és azt, hogy a bírói függetlenségbe és a bírók ítélkezési gyakorlatába nyúlnának bele,  komoly kockázatnak látja. Ezért tiltakozó nyilatkozatot hirdettek, amelyhez eddig tíz szakszervezet csatlakozott. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.