Az oktatás szinten tartására is kevés a jövő évi büdzsé a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint

oktatás
2018 június 15., 11:10
comments 60

A jövő évi költségvetésben szereplő 15 milliárdos többlet

"nem a megoldások, hanem a problémák felhalmozódásának időszakát kínálja az oktatásban,"

jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Szűcs Tamás szerint a minimális többlet forrás "a terület a szinten tartáshoz is csak nehezen elegendő. Újra elindulhat a pálya egyfajta kiéheztetése." Elmondta: országjárása során azt tapasztalta, hogy

akadozik a túlmunkák kifizetése, a tankerületek mismásolnak.

A PDSZ elnöke beszélt arról is, hogy minden eszközzel szeretnének tiltakozni az alkotmány-módosítás ellen. Szűcs szerint a gyülekezési jog korlátozását, és azt, hogy a bírói függetlenségbe és a bírók ítélkezési gyakorlatába nyúlnának bele, komoly kockázatnak látja. Ezért tiltakozó nyilatkozatot hirdettek, amelyhez eddig tíz szakszervezet csatlakozott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.