Egyiptom - Uruguay: 0-1

  • A BL-döntőben elszenvedett sérülése után először léphet pályára a meccset csereként kezdő legnagyobb fáraó, Mohammed Szalah, aki ráadásul pont ma ünnepli születésnapját.
  • A kétszeres világbajnok Uruguay az esélyes: tele vannak rutinos, Európában játszó sztárokkal, és Cavani-Suarez csatársorral kezdenek.
  • A helyszín: Jekatyerinburg, játékvezető a holland Kuipers.

Vége: Egyiptom - Uruguay 0-1

Nem játszott jól, de végül az utolsó percben behúzta a meccset Uruguay, és ezzel második az A-csoportban az oroszok mögött. Egyik csatárjuk sem volt csúcsformában - főleg Suárez nem -, de a középhátvéd Giménez fejese végül megmentette őket, és így versenyben lehetnek a csoportelsőségért is.

Giménez gólörömeFotó: HECTOR RETAMAL/AFP
A győztes fejes GiméneztőlFotó: JORGE GUERRERO/AFP

90.perc: 1-0! Vezet Uruguay, Giménez a gólszerző

Ismét jobbról jött egy beívelés szabadrúgásból, és az atléticós Giménez védhetetlenül fejelt a bal kapufa mellé. Egymás hegyén-hátán az uruk.

Mo' Szalah még mindig nem állt be,

de a közönség egyiptomi része végig őt élteti. Még egy cseréje maradt Egyiptomnak. Cúper edző azt ígérte, játszani fog.

Fotó: AHMED RAMADAN/dpa Picture-Alliance/AFP

Carlos Sanchez hozott lendületet az uruguayi játékba,

a 33 éves szélsőnek volt több veszélyes jobboldali beadása, de Cavani nem tudott egyszer sem kapura fordulni. Se ő, se Suárez nincs nagy formában. 

Kettős csere az uruknál is, méghozzá a széleken

a mexikói Monterrey jobbszélsője, Sanchez váltja Nandezt, a baloldalon pedig de Arrascaeta helyén az uruguayi Penarol szélsője, Cristian Rodriguez folytatja.