Elverte a szőlő harmadát a jég, mert az agrárkamara másfél milliárdos elhárítóberendezése nem működött

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hiába volt dupla védelem, félezer hektár szőlő harmadát elverte a jég Soltvadkerten, írja a Hvg. Frittmann János hegyközségi elnök elmondása szerint

  • szerződött partnercég nem küldött számukra riasztást, így a hegyközség által korábban vásárolt négy jégkárelhárító berendezés közül csak egy lépett működésbe. Igaz, az is csak azért, mert úgy felejtették. 
  • Illetve a Nemzeti Agrárkamara nemrég átadott másfél milliárdos elhárító rendszere sem működött. 

A Hvg megkereste a kamarát, de az egyelőre nem árulta el, hogy mi történt a rendszerükkel, miért nem előzte meg a bajt. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.