Elverte a szőlő harmadát a jég, mert az agrárkamara másfél milliárdos elhárítóberendezése nem működött

Hiába volt dupla védelem, félezer hektár szőlő harmadát elverte a jég Soltvadkerten, írja a Hvg. Frittmann János hegyközségi elnök elmondása szerint

  • szerződött partnercég nem küldött számukra riasztást, így a hegyközség által korábban vásárolt négy jégkárelhárító berendezés közül csak egy lépett működésbe. Igaz, az is csak azért, mert úgy felejtették. 
  • Illetve a Nemzeti Agrárkamara nemrég átadott másfél milliárdos elhárító rendszere sem működött. 

A Hvg megkereste a kamarát, de az egyelőre nem árulta el, hogy mi történt a rendszerükkel, miért nem előzte meg a bajt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.