Pazar meccset játszott egymással Spanyolország és Portugália

futball
2018 június 15., 20:18
comments 120

A negyedik meccs hozta el a világbajnokság eddigi legjobb meccsét. Az utolsó pillanatos edzőcserével óriásit kockáztató Spanyolország és az Európa-bajnok Portugália rangadója bőven kárpótolt az eddigi három meccsért. 

A spanyol kispadra leültett Hierro - ahogy ígérte - nem alakította át a menesztett Lupetegui csapatát, nem is lett volna oka rá, meggyőzőek voltak a négy éve leégett spanyolok a selejtezőkben, csak a sérvült Carvajal helyén volt kérdés, hogy ki kezdjen a jobb oldalon a védelemben. Hierro Nacho mellett döntött, a 4. percben úgy tűnt, hogy rosszul, úgy ette meg ugyanis a Real védője Ronaldo biciklicselét, mintha soha nem látta volna, ráadásul a 16-oson belül.

A jogos 11-est Ronaldo magabiztosan lőtte be, ezzel negyedik vébéjén is gólt szerzett, igaz, eddig elég visszafogott volt a világbajnokságokon, tornánként szerény egygólos volt a termelése. 

link Forrás

A spanyolok elég gyorsan elkezdték játszani a saját játékukat, sok passz, keresték a lehetőséget, de az egyenlítő gól nem ilyen akcióból született. Busquets ívelt előre, Diego Costa előbb belemászott Pepe arcába, a portugál összeomlott, Costát ez pillanatig sem zavarta meg, beforgatta a talpon maradt védőket, és pár huzogatás után belőtte. 

link Forrás

A bíró visszanézte a szituációt, aztán megadta a gólt. A spanyolok maradtak támadásban, Isco lőtt egy gyönyörű kapufát, a labda a gólvonalra pattant, de nem volt bent (tényleg nem).

link Forrás

A félidő végén a keveset mutató portugálok szerezték meg újra a vezetést. Ronaldo a 44. percben eleresztett egy gyenge lövést, ha de Gea nem csinál semmit, a lábában elakadt volna a lövést, de belenyúlt kézzel, és bepaskolta a labdát. 

link Forrás

A második félidőben az egyre magabiztosabb spanyolok előbb egyenlítettek, az 55. percben Costa is duplázott.

link Forrás

Aztán három perccel később a meccs elején nagyot hibázó Nacho egy rossz felszabadításból lőtt káprázatos gólt. 

link Forrás

Úgy tűnt, hogy eldőlt, Ronaldo idegesen vitatkozott a pályán, egyszer még Jordi Albát is megdobta sportszerűtlenül a labdával, mert túlságosan lassan jött a bedobáshoz. 

link Forrás

Hogy nem vette halálosan komolyan Hierro a meccset (Marokkó és Irán van még a csoportban), csak egy állomásnak tekintette egy hosszú tornán, azt jelezte, hogy lehozta a tanárian játszó Iniestát és a duplázó Diego Costát is, a 70. és a 77. percben, aztán David Silvát is. A portugál edző is cserékkel próbálta felrázni a csapatát, de végül Ronaldo nyugodott meg egy szabadrúgás erejéig, feltürte a nadrágszárát, és nem zökkent ki akkor sem, amikor a bíró nekigyalogolt, a 88. percben egyenlített. (Bár Ronaldo négy Eb-n és négy vb-n is betalált, szabadrúgásból a sok próbálkozás ellenére még egyszer sem sikerült neki. A válogatottban lőtt gólok számában pedig beérte Puskás Ferencet és beállította az Európa-rekordot, ami 84 gól.)

link Forrás

Bár a spanyolokat az egyenlítés megzavarta, de úgy tűnik, sokkal több van bennük még ennél is. A portugálokról ez nem mondható el, de mindketten simán tovább fognak lépni ebből a négyesből. A csoportot az utolsó pillanatban Marokkót egy öngóllal legyőző Irán vezeti. 

Portugália-Spanyolország 3-3 

Gól: Rolando (4., 444., 88.), illetve Diego Costa 24., 55. és Nacho 58. 

Portugália: Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho, B. Silva (Quaresma, 79.), Carvalho, B. Fernandes (Mario, 68.)– Ronaldo, Guedes (A. Silva, 80.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Spanyolország: De Gea – Alba, Piqué, Ramos, Nacho – Busquets, Koke – Iniesta (70., Thiago), Isco, David Silva (Lucas, 86.) – Costa (Aspas, 77.). Szövetségi kapitány: Fernando Hierro

link Forrás

Ronaldo lett az első játékos, aki nyolc egymást követő nagy tornán is gólt tudott szerezni.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.