Egy csecsemő megkínzása miatt ítélték el a magyar párt Angliában

Összesen 6 és fél év börtönbüntetésre ítélt a brit bíróság egy magyar párt, miután kiderült, hogy a nő 3 hónapos gyerekének eltörték a karját, a bordáját, az egyik combcsontját és a lábszárát. A helyi sajtó az ottani szokásrendnek megfelelően nevesítette is a 34 éves Német Tamást és a 26 éves Répási Orsolyát, akikről fényképeket is közzétettek.

A bíró az ítélethirdetés során felidézte, hogy a pár először hazudott a hatóságoknak a sérülések keletkezéséről, majd amikor már lehetetlenné vált a szándékosság tagadása, akkor mindketten a másikat vádolták az erőszak elkövetésével. A per során bemutatott bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a sérülések mindegyikéhez rendkívül nagy erőkifejtésre volt szükség, és mindegyik azonnali és szélsőséges fájdalmat okozott a csecsemőnek. 

A bíróság azt nem tudta megállapítani, hogy együtt vagy külön követték el, illetve ha külön, akkor melyikük törte el a gyerek végtagjait. De mivel együtt éltek, ezért tudniuk kellett arról, hogy a gyerek milyen szenvedéseknek van kitéve, és a közbelépés elmulasztása is bűncselekmény.

A bíróság figyelembe vette azt is, hogy a vádlottak a megbánás semmilyen jelét nem mutatták. Se a férfi, se a nő nem mutatott érzelmeket az ítélethirdetés alatt sem, a törvényszék előtt még nevetgéltek is. Az egyik esküdt viszont elsírta magát.

A bíró kiemelte, hogy vannak olyan kegyetlenkedések, amelyeknek elkövetői korlátozottan tudják csak felmérni tetteik következményeit - de itt erről szó sincs, a két vádlott tudatában volt, mit tesz, és aztán ravaszul hazudtak róla.

Németet korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Magyarországon gyerekbántalmazás miatt. A 2006-os esetben a csecsemőnek megrepedt a koponyája és eltört egy bordája. Angliai élettársa azt állította, hogy erről nem tudott, a kapcsolatuk pedig akkor kezdődött, amikor ő már terhes volt valaki mástól. A bíró azt mondta, nem emlékszik olyanra, hogy bárkit kétszer ítéljenek el ilyen ügyben.

A férfi három és fél évet, a nő három évet kapott. (via Mirror)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.