Egy csecsemő megkínzása miatt ítélték el a magyar párt Angliában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Összesen 6 és fél év börtönbüntetésre ítélt a brit bíróság egy magyar párt, miután kiderült, hogy a nő 3 hónapos gyerekének eltörték a karját, a bordáját, az egyik combcsontját és a lábszárát. A helyi sajtó az ottani szokásrendnek megfelelően nevesítette is a 34 éves Német Tamást és a 26 éves Répási Orsolyát, akikről fényképeket is közzétettek.

A bíró az ítélethirdetés során felidézte, hogy a pár először hazudott a hatóságoknak a sérülések keletkezéséről, majd amikor már lehetetlenné vált a szándékosság tagadása, akkor mindketten a másikat vádolták az erőszak elkövetésével. A per során bemutatott bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a sérülések mindegyikéhez rendkívül nagy erőkifejtésre volt szükség, és mindegyik azonnali és szélsőséges fájdalmat okozott a csecsemőnek. 

A bíróság azt nem tudta megállapítani, hogy együtt vagy külön követték el, illetve ha külön, akkor melyikük törte el a gyerek végtagjait. De mivel együtt éltek, ezért tudniuk kellett arról, hogy a gyerek milyen szenvedéseknek van kitéve, és a közbelépés elmulasztása is bűncselekmény.

A bíróság figyelembe vette azt is, hogy a vádlottak a megbánás semmilyen jelét nem mutatták. Se a férfi, se a nő nem mutatott érzelmeket az ítélethirdetés alatt sem, a törvényszék előtt még nevetgéltek is. Az egyik esküdt viszont elsírta magát.

A bíró kiemelte, hogy vannak olyan kegyetlenkedések, amelyeknek elkövetői korlátozottan tudják csak felmérni tetteik következményeit - de itt erről szó sincs, a két vádlott tudatában volt, mit tesz, és aztán ravaszul hazudtak róla.

Németet korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Magyarországon gyerekbántalmazás miatt. A 2006-os esetben a csecsemőnek megrepedt a koponyája és eltört egy bordája. Angliai élettársa azt állította, hogy erről nem tudott, a kapcsolatuk pedig akkor kezdődött, amikor ő már terhes volt valaki mástól. A bíró azt mondta, nem emlékszik olyanra, hogy bárkit kétszer ítéljenek el ilyen ügyben.

A férfi három és fél évet, a nő három évet kapott. (via Mirror)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.