Horvátország bedarálta Nigériát

futball
2018 június 16., 21:33
comments 16

Dinamikusan kezdődött a mérkőzés, a horvátok az első percekben rendkívül agresszívan játszottak, már a saját térfelükön letámadták a nigériaiakat. A harmadik percben már egy kisebb helyzetig is eljutottak. Ígéretesnek tűnt a dolog, aztán ez lett belőle:

link Forrás

A tizedik percre a horvátok visszahúzódtak, saját térfelükre szűkítették a pályát. Nigéria nem tudott mit kezdeni ezzel, nem volt, aki átjátssza a horvát középpályát, ötlettelenül passzolgattak hátul. Horvátország viszont a labdaszerzések után négy-öt érintésből helyzetet tudott kialakítani. Mandžukić lekészített labdáiból volt pár veszélyesebb lövésük, a pontrúgásaik viszont ötlettelennek tűntek.

A 32. percben mégis szögletből szereztek vezetést a horvátok. Modrić szögletét Rebić csúsztatta meg a rövid saroknál, a középen érkező Mandžukić pedig előrevetődve továbbcsúsztatta. Mellé ment volna, de megpattant a labda mellett elrúgó Etebo támaszkodó lábán, és begurult a jobb alsó sarokba.

A játék összképe alapján teljesen megérdemelt volt a vezetés. A nigériaiak nem tudtak mit kezdeni a horvátok hol betömörülő, hol agresszívan letámadó védekezésével, cserébe teljesen zavartalanul hagyták őket támadást építeni a labdaszerzés után, egyáltalán nem támadták a labdát. Első helyzetük a félidő hosszabbításában volt, Iwobi életerős lövését Lovren blokkolta.

A második félidőre felpörögve jöttek ki a nigériaiak, de a lendületükből mindössze négy szögletre futotta. Ebből egy volt veszélyesebb, Balogun az ötös közeli sarkáról csúsztatta kapura, de egy horvátról szögletre pattant.

Nigéria támadgatott, akcióikat Mosesre próbálták kijátszani, de ő csak feldobálta magát. A bíró általában meg se szakította ezeknél a játékot. A horvátok nem erőltettek semmit, de lesték a lehetőséget, gyors szélső megindulásaik veszélyesek voltak. De gólt megint pontrúgásból szereztek. Egy szögletnél Ekong hátulról átölelve lerántotta Mandžukićot, a 11-est Modrić higgadtan a jobb alsó sarokba rúgta a balra induló Uzoho mellett. Ez volt az első, kaput eltaláló horvát lövés a meccsen:

link Forrás

A második gól tíz percre teljesen megtörte Nigériát, a horvátoknak voltak helyzeteik. Végül a 81. percben a csereként beállt Iheanacho keményen belőtt beadását kellett nagy bravúrral tisztáznia Strnićnek Musa elől, mindkettejüket ápolni kellett utána. A végén még a horvátoknak volt hatalmas helyzetük, Kovačić próbálta meg laposan kilőni a hosszút Uzoho jobb lába mellett, de a kapus kézzel leért. A balszélen Perišić teljesen üresen várta a labdát, nagy helyzet volt.

Horvátország nem túl látványos meccsen, de meggyőző játékkal és teljesen megérdemelten nyert, ezzel vezeti is a csoportot. A nigériaiaknak támadásban és védekezésben is nagyon fel kell javulniuk, hogy esélyük legyen Izland és Argentina ellen.

link Forrás

Horvátország-Nigéria 2:0 (1:0)

Gólszerzők: Etebo (ög) 32. p., Modrić (11-es) 71. p.
Sárga lap: Rakitić 30. p., Ekong 70. p., Brozović 89. p.
Horvátország: Subašić - Vrsaljko, Lovren, VIda, Strinć - Rakitić, Modrić - Perišić, Kramarić (Brozović 60.), Rebić (Rebić 78.) - Mandžukić (Pjaca)
Nigéria: Uzoho - Shehu, Ekong, Balogun, Idowu - Ndidi, Etebo - Iwobi (Musa 62.), Obi Mikel (Nwankwo), Moses - Ighalo (Iheanacho)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.