Anyja koporsója ütött agyon egy toraja férfit

Samen Kondorurát agyonütötte édesanyja koporsója. A dél-szulavéziben élő, toraja nemzetiségű férfi népe szokásai szerint akarta eltemetni az édesanyját, vagyis a nehéz, díszes koporsóját egy lakkeanban, vagyis a toraják hagyományos, cölöpökön álló, hajót formázó faházban akarták felravatalozni.

Lakkeanok sorakoznak egy toraja faluban. Egy ilyen faházba próbálták felvinni Samen édesanyjának koporsóját.Fotó: 22kartika / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

A koporsót hordozóknak így egy bambuszlétrán kellett felmászniuk, ami viszont összetört a súlyuk alatt. A lezuhanó koporsó a gyászolók közé zuhant, maga alá temetve Sament.

Egy szemtanú szerint Samen nagyon súlyos fejsérülést szenvedett, a kórházba szállítás során vesztette életét. (Via The Jakarta Post)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.