Anyja koporsója ütött agyon egy toraja férfit

Samen Kondorurát agyonütötte édesanyja koporsója. A dél-szulavéziben élő, toraja nemzetiségű férfi népe szokásai szerint akarta eltemetni az édesanyját, vagyis a nehéz, díszes koporsóját egy lakkeanban, vagyis a toraják hagyományos, cölöpökön álló, hajót formázó faházban akarták felravatalozni.

Lakkeanok sorakoznak egy toraja faluban. Egy ilyen faházba próbálták felvinni Samen édesanyjának koporsóját.Fotó: 22kartika / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

A koporsót hordozóknak így egy bambuszlétrán kellett felmászniuk, ami viszont összetört a súlyuk alatt. A lezuhanó koporsó a gyászolók közé zuhant, maga alá temetve Sament.

Egy szemtanú szerint Samen nagyon súlyos fejsérülést szenvedett, a kórházba szállítás során vesztette életét. (Via The Jakarta Post)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.