Azt hitte, késálló a mellénye, tévedésből döfte le magát egy brit

2018 június 17., vasárnap 18:01
182

Jordan Easton tavaly augusztus 23-án, öt nappal 22. születésnapja után egy haverja szüleinek a konyhájában mellbe szúrta magát egy konyhakéssel. A hatóságok majd tíz hónapig vizsgálták a különös halálesetet. Végül arra jutottak, hogy bár Easton magát szúrta le, valójában nem akart ártani magának. A tanúk egybehangzó vallomásai szerint csak meggyőződése volt, hogy a mellénye késálló, és ezt akarta bemutatni.

A mentők súlyos mellkasi sérülésekkel szállították a közeli Stocktonba, a North Tees Egyetemi Kórházba szállították. "Az orvosok legjobb szándéka ellenére sem sikerült megmenteni" - mondta Karin Welsh, a teeside-i helyettes korboncnok. Vizsgálatai alapján az bebizonyosodott, hogy Easton maga okozta a sérülését, de arra nem találtak bizonyítékot, hogy szándékosan végzett magával. A rendőrség ugyanerre jutott több szemtanú, illetve Easton családtagjainak meghallgatása után.
"Jordannak lehettek gondjai a múltban, de úgy tűnt, hogy már lenyugodott" - Mondta a nyomozást vezető Ted Butcher, a clevelandi rendőrség nagy ügyek részlegének főfelügyelője. A tanúk egybehangzóan mesélték el a történteket, amit aztán a szakértői vélemények és vizsgálatok is alátámasztottak. Easton szerinte "virgonckodásba" halt bele. Welsh "bolondos fiatalságként" fogalmazta meg ugyanezt.

"Nehéz elhinnem a feltételezést, hogy Jordan tudatosan tette ezt magával" - mondta Easton meggyötört édesanyja, Alison Price a bírósági meghallgatáson. "Akkor talán hencegés lett volna, ha a haverjainak kérkedik. De egy anya és fiatal lánya előtt, ez nem jellemző rá. Nem tudom felfogni" - mondta. Ismerősei "egyedülálló" személyiségként emlékeztek rá. "Mindenki elvolt vele és szerette a birtokon" - mondta egy gyerekkori jóbarát. (Via The Independent)