Brazília-Svájc 1-1

  • Brazília 7-1-re kapott ki a németektől négy éve a világbajnokságon a negyeddöntőben.
  • Svájc 3-2-re, majd 5-2-re verte a magyar válogatottat a selejtezőben (10 meccsből 9-et nyertek).
  • A 2014-es bajnok Németország az imént kapott ki Mexikótól.

Sommer két óriási védése mentette meg Svájcot

Előbb Neymar, majd Firmino fejesét ütötte ki. Miranda óriási helyzetét nem kellett védeni, nem sokkal ment mellé. Nagyon igyekszik Brazília, de Sommerrel nincs szerencséjük.

Neymar és Sommer.Fotó: KHALED DESOUKI/AFP


Hat perccel a vége előtt,

Svájc ugyanannyira uralja a pályát főként Shaqirinek köszönhetően. Időnként megvillan, mondjuk Neymar, de különösebben nem veszélyesek az 1-1-re.

Marcelo és ShaqiriFotó: MARIUS BECKER/dpa Picture-Alliance/AFP


Gyönyörű svájci kontra!

Shakiri vitte fel a jobb oldalon és adta be középre, az érkező Dzemaili egyenes átlőtte egy védő lába között, de Ramos simán fogta. Így viszont több kapuralövése van Svájcnak, mind Brazíliának! (2-1)

Keményen próbálkoznak a brazilok, de összezárt a svájci acélköpeny

Az elmúlt 10 percben csak átlövésekig jutottak a brazilok, nem igazán tudják magukat becselezni a svájciak 16-osán belülre. Igaz, utóbbiaknál elkezdtek potyogni a sárga lapok is. Kemény küzdelmet látunk.

El is kezdtek záporozni a brazil kapuralövések

Előbb Coutinho tudott rálőni kétszer, de mindkétszer elakadt a védőkben, majd Neymar hozta magát helyzetbe a baloldalon, de oldalháló lett a vége. Azóta is oda van szegezve viszont Svájc saját kapujához.

GÓL!: Zuber kiegyenlít

A második félidőt a brazilok kezdték egy támadással, aztán a sávjciak is simán eljutottak a brazil kapuig, főként Seferovic irányításával. Végül bedobás lett a dologból, amit Zuber fejelt a brazil hálóba.

Ez az ember rázta gatyába a szétesett brazil 11-et (GATYÁBARÁZÓS FOTÓVAL!)

Fotó: JOE KLAMAR/AFP

Ő Adenor Bacchi, azaz Tite, aki 2016-ban átvette a kapitányi pozíciót, és összekalapálta ezt a mostani felállást, amely első vébémeccsének első félideje alapján jól szuperál. A korrupciós botrányoktól hangos brazil MLSZ, a CBF tulajdonképpen társadalmi nyomásra menesztette az 1-7-es vereség után Scolarit váltó Dungát, akivel borzalmasan szerepelt a csapat a selejtezőkön. Tite több olyan játékost választott, akik a legjobb európai klubokban játszanak (a 2014-es keretből csak Neymar volt ilyen), a régi gárdából a megbízható, tapasztalt arcokat (Marcelo, Fernandinho, Paulinho, Willian, Thiago, Neymar) válogatta be. A játékosok imádják, fontos számára a tervezés, a bizalom és a motiváció, nyilatkozta róla Paulinho. Csapatkapitányt sem jelölt ki, meccsenként váltogatja őket. (Guardian)

Thiago Silva feje olyannyira rendbejött, hogy majdnem fejelt egy gólt

A brazilok visszavettek a gól után, most váratlanul jutottak szöglethez. Svájc támadgat, de nem veszélyesek Ramos kapujára.

Harmadik 16-osig jutó támadásával Svájc

annyit elért, hogy Zuber kilőtte Thiago Silva fejét. Egy kis ápolás után folytatódik a játék.

Svájc kis levegőhöz jutott

Brazília visszavett az első gól után, így a svájciaknak volt alkalmuk megnézni a brazil kaput. Nagyon közel nem jutottak (Kapuralövés: 0), de labdabirtoklásban már nem olyan nyomasztó a brazil fölény (55-45%).

Coutinho gyönyörű gólja mellett Neymar sérója izgatja az internet fantáziáját

Utoljára talán Donald Trump hajkoronája kapott ilyen ikertornyposztokat:


Coutinho így örült a gólnak

Fotó: JOE KLAMAR/AFP

Ez egyébként a 11. gólja a 11-es számú játékosnak a nemzeti 11-ben. A keretnek 2010 óta tagja, mégis ez az első vébéje, ráadásul az első kapuralövése. ÓRIÁSI!


Itt a gól

Legalább akkora kanyar volt a lövésben, mint amit C. Ronaldo rakott bele a spanyolok ellen. Lehet, hogy bumeránggal játszanak?

GÓL: Coutinho irtózatos nagy bombát lőtt

Neymar kiadta szélre Marcelónak, aki be középre, onnan még kijött a labda, aztán Coutinho egy óriási görbét kanyarított hosszúra.