Két öngyilkos robbantás, 31 halott Nigéria északi részén

külföld
2018 június 17., 13:51
comments 81

Két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Nigéria egyik északi, muszlim többségű államában, Bornóban, Damboa városában. A robbantások után a terroristák - valószínűleg a Boko Haram terroristái - rakétákkal kezdték lőni a várost. A támadásban 31-en vesztették életüket.

Tukur Buratai, a nigériai hadsereg vezérkari főnöke a támadás előtt pár órával minősítette biztonságosnak Borno államot.
photo_camera Tukur Buratai, a nigériai hadsereg vezérkari főnöke a támadás előtt pár órával minősítette biztonságosnak Borno államot. Fotó: PIUS UTOMI EKPEI/AFP

A támadás előtt pár órával a nigériai hadsereg vezérkari főnöke biztonságosnak minősítette Borno államot. Tukur Buratai tábornok azt mondta, hogy a Boko Haram már nem jelent veszélyt.

Sőt, arra bíztatta az állam északi részének lakóit, hogy nyugodtan térjenek haza "közösségeikbe, amiket bátor csapataink már rég felszabadítottak".

A merénylők a Ramadant lezáró Eid al-Fitrre időzítették a támadást, melynek áldozatai így gyakoroló muszlimok voltak. A helyi beszámolók szerint az igazi pusztítást nem is az öngyilkos merénylők, hanem a robbantások után a városra zúdított rakéták okozták. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.