Lopott kincsekkel teli villát találtak az olasz pénzügyőrök

külföld
2018 június 17., 14:15
comments 15

Hatalmas fogásuk volt egy házaspár ellen csődbűntett gyanújával nyomozó olasz pénzügyőröknek, a gyanúsítottak Rómához közeli villájának átkutatása során 121, "kiemelkedő tudományos és kulturális jelentőségű" ókori és középkori műkincset találtak.

A labicói villa úgy nézett ki, mint egy magánmúzeum. Tele volt vázákkal, antik oszlopokkal és más értékes régiséggel, közölte a pénzügyőrség. Szerintük a házaspár a gazdasági bűncselekményekből származó pénzből a feketepiacon vásárolhatta a lopott műkincseket.

Az ókori emlékek egy római kori - 1-5. századi - magánházból származhatnak, a középkori kincseket egy 8. vagy 9. századi templomból lophatták el.

A megtalált műkincseket egy helyi régészeti múzeumnak adták át, ahol katalogizálás és restaurálás után kiállítják azokat. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.