Magára íratta családja 30 milliárd dolláros vagyonát a thai király

külföld
2018 június 17., 13:24
comments 30

Az apja halála, 2016 óta uralkodó Maha Vajiralongkorn thai király saját nevére íratta a királyi család 30 milliárd dolláros vagyonát, derült ki egy, a királyi vagyont kezelő szervezet, a Korona Vagyonkezelő Irodája oldalán szombaton megjelent, dátumozatlan közleményből.

Vajiralongkorn apja, Bhumibol király elkülönítetten kezelte magánagyonától a Korona, vagyis a királyi család vagyonát, utóbbi kezelését pénzügyi szakemberekre bízta. Vajiralongkorn most ezt a teljes vagyont átíratta a saját nevére, a kezelésével megbízottaktól pedig megvált. A Korona Vagyonkezelőt 1987 óta vezető Chirayu Israngkun Na Ayuthayát márciusban rúgta ki, helyére régi barátját, a légierő főparancsnokát, Satitpong Sukvimolt nevezte ki.

Vajiralongkorn döntését nem indokolták, annyiban indokolatlannak tűnik, hogy míg a Korona Vagyonkezelő alanyi adómentességet élvezett, a király magánvagyona nem, vagyis papíron a királynak bármely más thai állampolgárhoz hasonlóan adókat és járulékokat kell majd fizetnie vagyona után. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.