Magára íratta családja 30 milliárd dolláros vagyonát a thai király

Az apja halála, 2016 óta uralkodó Maha Vajiralongkorn thai király saját nevére íratta a királyi család 30 milliárd dolláros vagyonát, derült ki egy, a királyi vagyont kezelő szervezet, a Korona Vagyonkezelő Irodája oldalán szombaton megjelent, dátumozatlan közleményből.

Vajiralongkorn apja, Bhumibol király elkülönítetten kezelte magánagyonától a Korona, vagyis a királyi család vagyonát, utóbbi kezelését pénzügyi szakemberekre bízta. Vajiralongkorn most ezt a teljes vagyont átíratta a saját nevére, a kezelésével megbízottaktól pedig megvált. A Korona Vagyonkezelőt 1987 óta vezető Chirayu Israngkun Na Ayuthayát márciusban rúgta ki, helyére régi barátját, a légierő főparancsnokát, Satitpong Sukvimolt nevezte ki.

Vajiralongkorn döntését nem indokolták, annyiban indokolatlannak tűnik, hogy míg a Korona Vagyonkezelő alanyi adómentességet élvezett, a király magánvagyona nem, vagyis papíron a királynak bármely más thai állampolgárhoz hasonlóan adókat és járulékokat kell majd fizetnie vagyona után. (Via The Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.