Itt a nagy meglepetés: Mexikó 1-0-ra legyőzte a németeket

Fotó: AFP PHOTO / Patrik STOLLARZ
  • Az F-csoportban a németek enervált játékkal elbukták az első meccset a harcos és gyors Mexikó ellen.
  • Özil, Khedira, Müller, és általában a nagy öregek indiszponáltan játszottak, megérdemelten kaptak ki.
  • A mexikóiakkal számolni kell a folytatásban: hátul Moreno, középen Herrera, elől Lozano és Layún is nagy meccset játszott. 
  • Hétfőn ebben a csoportban Svédország a Dél-Koreával játszik.

Képek örömködő mexikóiakról és búslakodó németekről

Fotó: FRANCISCO LEONG/AFP
Fotó: YURI CORTEZ/AFP
Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP
Fotó: ABDULHAMID HOSBAS/Anadolu Agency
Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP


Hiába újította meg Löw a csapatát,

nem tette eléggé: a németek kifejezetten lassan, kiismerhetően, séróból játszottak, és nem érdemeltek győzelmet. Nem lenne meglepő, ha Löw a svédek ellen több helyen is változtatna, mondjuk Khedira vagy Özil rovására. A tanácstalanságra jellemző, hogy a második félidőben már többnyire csak Kroost keresték a 16-os előtt, hogy lőjjön, ha tud. 

VÉGE: Mexikó legyőzte a címvédő Németországot

méghozzá teljesen megérdemelten: 1-0 az unottan és öregesen játszó Löw-csapat ellen. A vébé eddigi legnagyobb meglepetésével sok minden borulhat a csoportban, ahol Svédország és Dél-Korea holnap játszik. 

89. perc: Óriási német helyzet: Brandt és Draxler kombinált ügyesen a baloldalon, a centerezést még kikotorták a mexikóiak, de ismét elé Brandt került a labda és a leverkuseni hatalmas lövést eresztett meg pattanásból: a labda a jobb kapufa széléről vágódott a vonalon túlra. 

83. perc: Felváltva veszélyben a kapuk: előbb Layún lőhetett tisztán (a jobb kapufa mellé, félmagasan), majd ismét Kroos csinált magának lövőhelyzetet, de balosát Ochoa elcsípte a jobb sarok előtt. 

76. perc: Kroos emelte ki a labdát Kimmichnek a jobbszélre, majd mozgott be üres területre - Kimmich pontosan készítette vissza a labdát lövésre, de Kroos lövése kevéssel a bal kapufa mellé ment. 

65. perc: Boateng emelt be egy labdát jobbról a kapu elé, Kimmich akrobatikus mozdulattal húzta rá 12 méterről, kevéssel a léc fölé. Élesednek a németek, de valami még mindig hiányzik - és állandó a kontraveszély. 

56. perc: Megint egy életveszélyes mexikói kontra, de Hernandez utolsó pillanatban pontatlanul passzolt és Vela előtt elgurult a labda. Az ellentámadásból Werner lőtt a bal sarok felé, Ochoa védett. 

Vajon mit talált ki Löw?

Főleg a középpályán van baj: Müller, Khedira, Özil és Draxler is indiszponáltan, és főleg lassan játszott az első félidőben. Az biztos, hogy Reus előbb-utóbb bejön, de nem volna meglepő egy Draxler-Brandt váltás sem. Viszont a pálya közepét is stabilizálniuk kell a németeknek, mert többször is lekontrázták őket: Gündogant aligha dobja be egy ilyen meccs közepén Löw, de egy Goretzka-Khedira cserére lehet esély.