Azt ígérte, két üveg vodkát húz le egymás után a panamai kapitány, ha továbbjutnak

futball
2018 június 18., 06:33
comments 119
Hernan Dario Gomez edzést tart Szaranszkban
photo_camera Hernan Dario Gomez edzést tart Szaranszkban Fotó: JUAN BARRETO/AFP

Hetfőn Panama és Belgium kezdi meg a küzdelmeket az oroszországi vébé G-csoportjában, ahol este Tunézia-Anglia meccsel zárul az első kör. A papírforma elég sima belga-brit továbbjutást mutat, tudja ezt Hernan Dario Gómez panamai szövetségi kapitány is, aki váratlan ígéretet tett továbbjutás esetére. 

Belgium 3., Anglia 12., Tunézia 21., a vébék történetében először szereplő Panama 55. a FIFA-világranglistán. 

Gómez mester egy régi trükkel gondolja motiválni fiait: kemény erőpróbát ajánlott fel arra az esetre, ha valahogy sikerülne a lehetetlen és továbbslisszolnának a csoportból. 

A meccs előtti sajtótájékoztatóján a kapitány arról beszélt, hogy a legfontosabb, hogy emelt fővel jöjjenek le a pályáról a meccsek után. Ők már mindenképp történelmet írtak, így leginkább élvezni akarják a tornát. A kötelező körök után egy újságíró nekiszegezte Gómeznek a kérdést, hogyan ünnepelne, ha továbbjutnának. 

„Két üveg vodkát is legurítok, ha továbbmegyünk” - mondta viccelődve, azzal együtt, hogy nem tart kizártnak meglepetést, és többek között az izlandi EB-meneteléssel példálózott: „Nyugisak vagyunk, tudjuk miért vagyunk itt, azt akarjuk, hogy otthon büszkék legyenek ránk és ezért mindent meg is teszünk majd.”

Úgy tűnt, a sajtótájékoztatón Gómez mester maga is megijedt az ígérettől, mert aztán jelezte, hogy ő persze sportember, csak szeret mókázni.

Hétfőn három meccset rendeznek a vébén: 14 órától Svédország Dél-Koreával mérkőzik a németek csoportjában, 17 órától Belgium Panamával, 20 órától Tunézia Angliával mérkőzik. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.