Több halálos áldozata is van a japán földrengésnek

katasztrófa
2018 június 18., 04:43
comments 44

Erős, 6,1-es fokozatú földrengés rázta meg Oszakát és Japán nyugati felének más városait hétfőn reggel. Legalább hárman meghaltak, 40-en pedig megsebesültek. Az egyik áldozat egy 9 éves kislány volt.

Ibarakiban egy templom is összeomlott
photo_camera Ibarakiban egy templom is összeomlott Fotó: Takashi Ozaki/The Yomiuri Shimbun

A reggel 7 óra 58 perckor bekövetkezett rengés epicentrumát az oszakai prefektúra északi részén mérték, a japán meteorológiai intézet szerint a fészke pedig mintegy 13 kilométeres mélységben volt.

A földmozgás több helyen fennakadásokat okozott a reggeli csúcsforgalmi órákban, leállt miatta a nagy sebességű Sinkanzen vasút és más vasútvonalak forgalma, nyomában kiterjedt áramkimaradások keletkeztek, és az oszakai gázszolgáltató cég elővigyázatosságból megszakította több mint százezer háztartás ellátását.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Az áldozatok közül a 9 kilenc éves kislányra egy uszoda fala omlott rá a 350 ezer lakosú Takacuki városában, míg a 80 éves férfire egy fal omlott Oszakában. A hatóságok szerint a sérültek többsége Oszakában fordult orvosi segítségért, ahol több tűzesetet is okozott a természeti csapás.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Okonogi Hacsiró katasztrófavédelmi miniszter elmondta, hogy jelentést kaptak egy összeomlott épületről is, amelynek romjai alá emberek szorultak, de a hatóságoknak még nem sikerült megerősíteniük a bejelentést. (CBS/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.