Trump felesége szerint is túl keményen bánnak az illegális bevándorlók gyerekeivel

külföld
2018 június 18., 02:25

Melania Trump, az amerikai elnök felesége vasárnap este felszólalt az ellen, hogy az illegális bevándorlók gyermekeit a határon elválasztják szüleiktől. Mivel az elnök felesége általában nem nagyon nyilvánul meg politikai kérdésekben, ezért nagy feltűnést keltett, hogy vasárnap a kora esti órákban szóvivője, Stephanie Grisham nyilatkozatot tett közzé: „Mrs. Trump gyűlöli azt látni, hogy gyermekeket szakítanak el a családjaiktól, és reméli, hogy a két oldal végre összefog egy sikeres bevándorlási reform érdekében.” 

Azt nem tudni, mennyire beszélték át a témát a férjével, mert a keményebb bánásmódot pont Donald Trump kormánya rendelte el, ami miatt az elmúlt hat hétben közel 2000 gyereket választottak el a szüleitől. A szabály szerint minden egyes, az Egyesült Államokba illegálisan belépő embert letartóztatnak, vádat emelnek ellene és a gyermekeit elválasztják tőle. Ezeket az intézkedéseket május 7-én hozták nyilvánosságra, de az igazságügyi minisztérium közlése szerint visszamenőleges hatállyal már az április elején elfogott illegális bevándorlók ellen is bűnügyi eljárást indítanak, miután Jeff Sessions miniszter zéró toleranciát hirdetett az illegális bevándorlással szemben.

A first lady szerint „olyan országnak kell lennünk, ahol tiszteletben tartják a törvényeket, de egyúttal olyan országnak is, amelyet szívvel kormányoznak”.

Donald Trump persze a demokratákra tolta a felelősséget. 

link Forrás

Szombat arról írt a Twitteren, hogy „a demokraták megoldhatják a családok határon történő erőszakos szétszakítását, ha együttműködnek egy új, változást hozó törvény kidolgozásában”. Trump a novemberi félidős választásokra utalva megjegyezte: „ezért kell még több republikánus megválasztására novemberben". (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.