Beer Miklós: A keresztény hitet nem lehet védeni, az annyira személyes dolog

"Én hívő emberként, (..) valahogy úgy képzelem, hogy az Úristen minden gyermekét egyformán szereti, és egy kicsit szomorúan nézi, hogy ennyire nem értjük egymást és ennyire rabjai vagyunk az érdekeinknek, az előítéleteinknek," mondta Beer Miklós a HírTV Egyenesen című műsorában hétfő este. A váci egyházmegyét vezető püspök szerint a migrációs válságot kezelni kell, de hosszútávon. 

"Bízom benne, hogy lassan-lassan, de minden felelős ember, ezért imádkozok is, eljusson oda, hogy túltudja tenni magát a pillanatnyi érdekein,"

mondta. Beer kijelentette: a magyar kormányért is imádkozik túljusson a napi politikai érdekein, és a hosszú távú megoldásokat keressék. Beer elismerte: imádkozik a magyar kormányért is. 

"Naív vagyok, de merek hinni abban, hogy a lelkiismeret az erősebb lesz, mint a (párt)diktátum,"

mondta. A hetedik alaptörvény-módosításról, ami a keresztény értékek védelméről szól, a püspök elmondta, hogy

"ez nem elég. Egy program, egy felszólítás, hogy védjük meg keresztény értékeinket!"

Szerinte jó lenne, ha mindenki magába nézne, hogy mit is jelentenek számunkra a keresztény értékek. A kulturális értékek valóban fontosak, de azok mit sem érnek lelkület nélkül. 

"A keresztény hitet nem lehet védeni, az annyira személyes dolog,"

hangsúlyozta. 

"Ne kitegyük a keresztet, hanem a szívünkben legyen! (..) Ne külsőséggel tüntessünk, pláne ne irritáljunk vele másokat!"

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.