Emlékszel, mi történt a legutóbbi kolumbiai focistával, akinek a hibája miatt kiestek a vébéről?

futball
2018 június 19., 13:31
comments 36

Az biztos, hogy mind a japán tizenegyeshez vezető hibát elkövető Davinson Sanchez, mind a japán csatár lövését kézzel tök feleslegesen kiütő, így magát a 3. percben kiállíttató Carlos Sanchez izgulhat, hogy Kolumbia ne kapjon ki a vébé nyitómeccsén. Aztán meg azon izgulhatnak, hogy a szorosnak igérkező csoportot ne az ő bénázásuk döntse el a végén. 

Sanchez szomorúan leballag a pályáról a negyedik percben kapott piroslap után.
photo_camera Sanchez szomorúan leballag a pályáról a negyedik percben kapott piroslap után. Fotó: MLADEN ANTONOV/AFP

(A videóban az látható, hogy először Davinson Sanchez hibázik hatalmasat azzal, hogy ügyetlenül elengedi a japán csatárt, majd Carlos Sanchez hibázik azzal, hogy elüti a lövést):

link Forrás

Volt olyan kolumbiai focista, aki világbajnokságon ilyen hibát követett el, és a példája minimum elgondolkodtató. Az 1994-es, amerikai vébé csoportmeccseinek második körében Kolumbia a házigazdákkal játszott. Feszült meccs volt, hiszen a dél-amerikaiak az első körben váratlanul csúnyán kikaptak Romániától, miközben a házigazda USA csak 1-1-re volt képes Svájc ellen. A meccsen Andres Escobar, a válogatott népszerű középhátvédje egy középre adott labdába becsúszva belebökött és ezzel öngólt lőtt. Kolumbia 2-1-re kikapott és az utolsó körös győzelme ellenére kiesett.

link Forrás

Öt nappal később Escobar a lakóhelyén, Medellinben mulatni ment a barátaival. Hajnali háromkor már mindenki hazament, és ő is erre készült egy elhagyott parkolóban, amikor megjelent három fickó, akik közül ketten pisztolyt vettek elő. Az egyikük rövid vita után hatszor belelőtt a focistába, minden lövésnél azt kiabálva, hogy

GÓL!

A tévéközvetítés szpíkere ugyanis ennyiszer kiáltott gólt az esetnél.

Escobar a kórházba szállítása után nem sokkal meghalt.

photo_camera Fotó: MIKE NELSON/AFP

Egy nappal később le is tartóztatták egy helyi drogbanda testőr-sofőrjét, akinek a gazdája a kiesés miatt nagyot vesztett a vébés focifogadásain. Humberto Castro Muñozt 43 évre ítélték, de végül több kedvezmény érvényesítése után, 11 év után szabadult.

Kolumbiai drukkerek a meggyilkolt Escobarra emlékeznek. (A kép az 1998-as világbajnokságon készült, a franciaországi Montpellierben.)
photo_camera Kolumbiai drukkerek a meggyilkolt Escobarra emlékeznek. (A kép az 1998-as világbajnokságon készült, a franciaországi Montpellierben.) Fotó: OMAR TORRES/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.