Merkel visszaszólt Trumpnak a bűnügyi adatok miatt

külföld
2018 június 19., 20:50

Miután az amerikai elnök azzal vádolta a német hatóságokat, hogy meghamisítják a bűnügyi statisztikáit, Angela Merkel az Emmanuel Macronnal tartott keddi sajtótájékoztatóján reagált Trump üzenetére: „Az a válaszom, hogy Horst Seehofer belügyminiszter nemrégiben bemutatta a kriminalisztikai statisztikát, amely magáért beszél.” Hozzátette, hogy „enyhén pozitív változásokat látunk, és természetesen mindig egyre többet kell tenni a bűnözés elleni küzdelemben, de nagyon is bátorítanak az adatok arra, hogy még inkább haladjunk a bűnözés visszaszorításában”.

Horst Seehofer május 5-én a hangsúlyozta, hogy 2017-ben Németország biztonságosabbá vált. Tavaly 5 761 984 bűncselekményt regisztráltak, ami 9,6 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 6 372 526-hoz képest. Szerinte ez a legnagyobb mértékű csökkenés 1992 óta. Százezer lakosra 6982 bűncselekmény jutott, ami 10 százalékos visszaesés és harminc éve a legalacsonyabb szám. (Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.