Orbán: A zavaros gondolatokat a határainkon kívül kell tartanunk

Orbán Viktor miniszterelnök a Gulag áldozatainak emlékművét avatta kedden délelőtt a Tímár utcai HÉV-megállónál. Az ünnepséget a választáson Óbudán Szabó Tímeától kikapó fideszes jelölt, Menczer Erzsébet nyitotta meg, aki a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) elnökeként minden közreműködőnek megköszönte, hogy segítettek létrehozni az emlékművet, ami egyébként egy fekete obeliszk.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ezután az állami ünnepségeken egyre nélkülözhetetlenebbé váló kvázi-himnusz státuszba törő Nélküled című megasláger akusztikus verzióját játszotta el az Ismerős Arcok együttes két tagja, majd jött Orbán.

A miniszterelnök a Gulag leírásával kezdte, elmondta ártatlanok tömegeit hurcolták a semmiért a Szovjetunióba, vagy telepítették ki a második világháború után.

„Azért vagyunk itt, hogy emlékezzünk a vallatópincékre, az erőszakkal kicsikart vallomásokra, a Gulagig vezető hosszú útra” - mondta Orbán, aki szerint a jelen feladata, hogy ezek az események soha ne ismétlődhessenek meg, és erre emlékeztet az obeliszk is.

„Európa korszakalkotó eszmék és világpusztító ideológiák hazája”

- folytatta, és a világpusztító ideológiák felsorolásakor a nemzetiszocializmus és a nemzetközi kommunizmus mellé tette a modern imperializmust is.

Orbán szerint nekünk, magyaroknak büszkéknek kell lennünk arra, hogy Magyarországon nem született elnyomó eszme, ide csak behozták azokat, és Magyarország nem is volt gyarmattartó sem.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy emberarcú kommunizmus nincsen, mert a kommunizmus igazi arca a Gulag, és ezt a nyugat-európai baloldalnak is észre kellene végre vennie, ahogyan azt is, hogy Európa újraegyesítéséig Marx és Lenin szobrainak ledöntésén át vezetett az út.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A kommunizmus 2 magyarországi előretörése, 1919 és 1948 pedig arra tanított meg bennünket, hogy Magyarország legnagyobb kincse a szuverenitása, amiből a miniszterelnök szerint jottányit sem engedhetünk, éppen ezért

„Minden életszerűtlen ideát és zavaros gondolatot a határainkon kívül kell tartanunk.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.