Szinte az összes cafatériát megszünteti a kormány

gazdaság
2018 június 19., 20:33

Egy csomó cafatéria adómentessége megszűnik az új adócsomag szerint. Az Index gyűjtése szerint jövőre a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafatéria-elem.

Közben megszűnik: a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentessége, a mobilitási célú lakhatási támogatás adómentessége, a kockázati biztosítás munkáltató által megfizetett díjának adómentessége, a diákhitel törlesztéséhez adott munkáltatói juttatás adómentessége, a sportrendezvényre szóló belépők adómentessége, a kultúrautalványok adómentessége,a készpénzben kifizethető 100 ezer forintos juttatás kedvezménye.

A lap megjegyzi, hogy a SZÉP-kártyán adható éves rekreációs keretösszeg a költségvetés alá tartozó munkahelyeknél 200 ezer forint, más munkáltatóknál 450 ezer forint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.