111 év után kivették a GE-t a legfontosabb amerikai tőzsdeindexből

2018 június 20., szerda 9:02
30

A General Electric a Dow Jones index 1907-es alapítása óta része volt a harminc legfontosabb amerikai vállalat részvénymozgásai alapján számolt indexnek. Mostantól nem az. A változó idők jeleként kivették az indexből az egykor a világ legnagyobb iparvállalatának számító General Electricet, aminek amúgy az elmúlt egy évben 55 százalékkal zuhant a részvényárfolyama, vagyis több mint százmilliárd dollárral csökkent az értéke.

A változó idők másik jele, hogy az iparvállalatot a szolgáltató szektor egy feltörekvő szereplőjével, a Walgreens Boots Alliance-szal váltják fel - ez kb. a DM vagy a Rossman amerikai megfelelője.

Az indexet kezelő bizottság, az S&P Dow Jones Indices képviselője, David Blitzer szerint a GE eltávolításával és a Walgreens beemelésével a Dow Jones "sokkal inkább reprezentálja majd" a szolgáltató és egészségügyi szektort, ezáltal jobb mutatója lesz a gazdaság és a tőzsde állapotának.

Magyarország kormánya mindeközben az ország újraiparosítását tartja legfontosabb gazdaságpolitikai programjának. (Via Wall Street Journal)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt