111 év után kivették a GE-t a legfontosabb amerikai tőzsdeindexből

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A General Electric a Dow Jones index 1907-es alapítása óta része volt a harminc legfontosabb amerikai vállalat részvénymozgásai alapján számolt indexnek. Mostantól nem az. A változó idők jeleként kivették az indexből az egykor a világ legnagyobb iparvállalatának számító General Electricet, aminek amúgy az elmúlt egy évben 55 százalékkal zuhant a részvényárfolyama, vagyis több mint százmilliárd dollárral csökkent az értéke.

A változó idők másik jele, hogy az iparvállalatot a szolgáltató szektor egy feltörekvő szereplőjével, a Walgreens Boots Alliance-szal váltják fel - ez kb. a DM vagy a Rossman amerikai megfelelője.

Az indexet kezelő bizottság, az S&P Dow Jones Indices képviselője, David Blitzer szerint a GE eltávolításával és a Walgreens beemelésével a Dow Jones "sokkal inkább reprezentálja majd" a szolgáltató és egészségügyi szektort, ezáltal jobb mutatója lesz a gazdaság és a tőzsde állapotának.

Magyarország kormánya mindeközben az ország újraiparosítását tartja legfontosabb gazdaságpolitikai programjának. (Via Wall Street Journal)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.