Ferenc pápa szerint bevándorlás nélkül Európa „ki fog ürülni”

külföld
2018 június 20., 15:33
comments 82

Egyetért Ferenc pápa azokkal az amerikai püspökökkel, akik a katolikus értékekkel ellentétesnek nevezték az amerikai hatóságok gyakorlatát, hogy elszakítják szüleiktől a gyerekeket a mexikói határon. A katolikus egyházfő a Reutersnek vasárnap adott interjújában leszögezte: 

nem könnyű kérdés a migrációs válság, de „a populizmus nem megoldás”.

Ferenc pápa szerint  „pszichózist gerjesztenek” a bevándorlás kérdésében a populisták, miközben az olyan elöregedő társadalmak, mint például Európa is, demográfiai hanyatlással néznek szembe, és több bevándorlóra lenne szükségük. A pápa szerint 

bevándorlás nélkül Európa „ki fog ürülni.” 

Szerinte azokat, akik már megérkeztek, nem lehet elutasítani, be kell őket fogadni. Segíteni, ellátni, 

„aztán eldönteni, hol lehet őket elhelyezni, de Európa egész területén. Néhány kormány dolgozik egy ilyen megoldáson. Az embereket a lehető legjobb módon kell elhelyezni, de a hisztériakeltés nem fog segíteni, a populizmus nem hoz megoldást.”

Az egyházfő beszélt arról is, hogy a jövőben több női vezetőt szeretne kinevezni a különböző vatikáni részlegek élére, mert szerinte 

a nők hatékonyabbak a konfliktusok megoldásában. 

A 81 éves Ferenc pápa kijelentette: jó az egészségi állapota, eltekintve lábfájásától, melyet gerincének állapota okoz, és nem is gondolkodik azon, hogy egészségügyi okokból visszavonuljon, ahogy azt elődje, XVI. Benedek pápa tette. (MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.