Ferenc pápa szerint bevándorlás nélkül Európa „ki fog ürülni”

2018 június 20., szerda 15:33
83

Egyetért Ferenc pápa azokkal az amerikai püspökökkel, akik a katolikus értékekkel ellentétesnek nevezték az amerikai hatóságok gyakorlatát, hogy elszakítják szüleiktől a gyerekeket a mexikói határon. A katolikus egyházfő a Reutersnek vasárnap adott interjújában leszögezte: 

nem könnyű kérdés a migrációs válság, de „a populizmus nem megoldás”.

Ferenc pápa szerint  „pszichózist gerjesztenek” a bevándorlás kérdésében a populisták, miközben az olyan elöregedő társadalmak, mint például Európa is, demográfiai hanyatlással néznek szembe, és több bevándorlóra lenne szükségük. A pápa szerint 

bevándorlás nélkül Európa „ki fog ürülni.” 

Szerinte azokat, akik már megérkeztek, nem lehet elutasítani, be kell őket fogadni. Segíteni, ellátni, 

„aztán eldönteni, hol lehet őket elhelyezni, de Európa egész területén. Néhány kormány dolgozik egy ilyen megoldáson. Az embereket a lehető legjobb módon kell elhelyezni, de a hisztériakeltés nem fog segíteni, a populizmus nem hoz megoldást.”

Az egyházfő beszélt arról is, hogy a jövőben több női vezetőt szeretne kinevezni a különböző vatikáni részlegek élére, mert szerinte 

a nők hatékonyabbak a konfliktusok megoldásában. 

A 81 éves Ferenc pápa kijelentette: jó az egészségi állapota, eltekintve lábfájásától, melyet gerincének állapota okoz, és nem is gondolkodik azon, hogy egészségügyi okokból visszavonuljon, ahogy azt elődje, XVI. Benedek pápa tette. (MTI/Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt