Hiába kapar a magyar kormány, Elon Musk szerint a francia-német határ környéke lenne a legjobb hely az európai Tesla-gyárnak

autó
2018 június 20., 19:44
comments 376

Twitteren kérdezték Elon Muskot arról, hogy hol építené fel az európai Tesla gyárat, és válaszolt is:

szerinte a francia-német határ környéke lenne a legideálisabb, talán a Benelux államok valamelyike.

link Forrás

Pedig a magyar kormány is tepert a projektért, egyes vélemények szerint a 40 milliárdos zalai tesztpálya építésével is a Tesla kedvére akartak tenni. És még magyar gyerekeknek is kiírtak rajzpályázatot. A Portfolio a helyszínválasztást az indokolja, hogy a térségben lévő németországi Prünben van az a Grohmann Engineering nevű cég, amit tavalyelőtt vásárolt meg az elektromosautó gyár. Konkrét bejelentésről persze nincs szó: a Tesla a pénzhiány mellett komoly gyártási nehézségekkel küzd, az európai gyártóhelyszín bejelentését anno 2017-re ígérte amúgy Musk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.