Nagyon kapar a kormány a Tesláért, 15 milliárdot tolnak még a zalai tesztpályába

Nagyon akarja a kormány a Tesla európai gyárát a kormány, ezért a zalaegerszegi járműipari tesztpályát fejlesztő cégbe beletolnak még 15 milliárdot, írja a Zoom.hu. A lap szerint az amúgy 42 milliárdba kerülő tesztcsík továbbfejlesztése jó pont lehet az elektromos autókat gyártó cégnél, aminek alelnökével ősz elején találkozik Szijjártó Péter külügyminiszter. 

A zalaegerszegi tesztpálya első ütemében előbb a fékteszteket, illetve az autonóm járművek vizsgálatát biztosító részek készülnek el, második ütemben pedig a nagysebességű tesztekre alkalmas ovális pályát építik meg a kiszolgáló épületekkel együtt. A kormány tervei szerint 2019 végére készül el a teljes beruházás. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.