Magyar állampolgárságú, nemzetközileg körözött terroristát kapcsoltak le Kassán

külföld
2018 június 20., 18:10
comments 164

A Joj TV beszámolójára hivatkozva közölte a Paraméter.sk, hogy

egy ukrán származású, de magyar állampolgársággal is rendelkező, nemzetközi körözés alatt álló, terrorista múlttal rendelkező férfit tartóztatott le a szlovák rendőrség speciális egysége kedden Kassán. 

Hogy mikor és hogyan jutott magyar állampolgársághoz nem tudni. Az ukrán férfi megváltoztatott néven, Vladimír G.-ként lakott már két éve a rendőrség mellett. Egyes információk szerint fegyverkereskedéssel foglalkozott, de részt vett rendőrök elleni támadásokban. 

Az ügyészség szóvivője, Milan Filičko közölte: a férfit

"emberöléssel való fenyegetés, túszejtés, szándékos testi sértés, terrorizmus, köztisztviselő elleni támadás és más bűncselekmények miatt körözték." 

Az elfogását a szlovák rendőrség több részlege hetekig készítette elő. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.