Marco Rossi: Azt szeretném elérni, hogy ugyanolyan legyen a hangulat a válogatottal kapcsolatban, mint amilyen 2016-ban, az Európa-bajnokság alatt és után volt

sport
2018 június 20., 15:48
comments 73

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy az MLSZ vezetése engem kért fel a szövetségi kapitányi pozíció betöltésére,” mondta a posztra kedden kinevezett Marco Rossi az MLSZ.hu-n megjelent interjújában. Hozzátette: kezdi érezni a nyomást, tudja, hogy 

„a magyarok mennyire szeretik a focit, és mennyire szeretnék, hogy a válogatott ismét sikeres legyen.”

Kijelentette: hálás a DAC vezetőinek, hogy támogatják továbblépését, nem akarja őket cserbenhagyni, ezért a következő néhány hétben, amíg sikerül megtalálniuk az utódját, továbbra is elvégzi a vezetőedzői feladatokat Dunaszerdahelyen. 

„Csak olyan labdarúgókra számítok a válogatottban, akiket valóban motivál, hogy magukra ölthetik a magyar címeres mezt, mert ez óriási megtiszteltetés minden labdarúgó számára,”

mondta Rossi. Szerinte felelőtlenség lenne olyasmiket ígérni, hogy hány meccset nyernek majd meg, vagy pontosan mi fog történni a következő időszakban. 

„Azt viszont tiszta lelkiismerettel tudom megígérni, hogy – ahogy mindig is – ami lehetséges, mindent meg fogunk tenni a csapat sikeréért. Számítok ebben a játékosokra és arra a vágyra, amiről tudom, hogy ott van bennük: mutassák meg mindenkinek, hogy az utóbbi időben elért eredményeknél sokkal többre hivatottak. Azt szeretném elérni, hogy ugyanolyan legyen a hangulat a válogatottal kapcsolatban, mint amilyen 2016-ban, az Európa-bajnokság alatt és után volt,"

tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.