Marco Rossi: Azt szeretném elérni, hogy ugyanolyan legyen a hangulat a válogatottal kapcsolatban, mint amilyen 2016-ban, az Európa-bajnokság alatt és után volt

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy az MLSZ vezetése engem kért fel a szövetségi kapitányi pozíció betöltésére,” mondta a posztra kedden kinevezett Marco Rossi az MLSZ.hu-n megjelent interjújában. Hozzátette: kezdi érezni a nyomást, tudja, hogy 

„a magyarok mennyire szeretik a focit, és mennyire szeretnék, hogy a válogatott ismét sikeres legyen.”

Kijelentette: hálás a DAC vezetőinek, hogy támogatják továbblépését, nem akarja őket cserbenhagyni, ezért a következő néhány hétben, amíg sikerül megtalálniuk az utódját, továbbra is elvégzi a vezetőedzői feladatokat Dunaszerdahelyen. 

„Csak olyan labdarúgókra számítok a válogatottban, akiket valóban motivál, hogy magukra ölthetik a magyar címeres mezt, mert ez óriási megtiszteltetés minden labdarúgó számára,”

mondta Rossi. Szerinte felelőtlenség lenne olyasmiket ígérni, hogy hány meccset nyernek majd meg, vagy pontosan mi fog történni a következő időszakban. 

„Azt viszont tiszta lelkiismerettel tudom megígérni, hogy – ahogy mindig is – ami lehetséges, mindent meg fogunk tenni a csapat sikeréért. Számítok ebben a játékosokra és arra a vágyra, amiről tudom, hogy ott van bennük: mutassák meg mindenkinek, hogy az utóbbi időben elért eredményeknél sokkal többre hivatottak. Azt szeretném elérni, hogy ugyanolyan legyen a hangulat a válogatottal kapcsolatban, mint amilyen 2016-ban, az Európa-bajnokság alatt és után volt,"

tette hozzá.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.