Rétvári: Sokan küzdenek a drogliberalizációért, de a kormány továbbra is szigorúan fellép a kábítószerekkel szemben

Nem mintha bárki is feltételezte volna, hogy a kormány nagy legalizálásba kezd, szerda délután fontosnak érezte Rétvári Bence, hogy közölje az MTI-vel:

"bár sokan ma is a drogliberalizációért küzdenek, a kormány továbbra is szigorúan fellép a kábítószerekkel szemben."

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kijelentette: a kormány célja, hogy megvédje a fiatalokat az egyik legnagyobb veszélytől, a kábítószer-függőségtől, így a megelőzésnek kulcsszerepe van. Sok prevenciós programot indítottak, 

  • 6 milliárd forintból megvalósult a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális fejlesztése, 
  • 3 milliárd forintot fordítottak megelőzési programokra,
  • több mint 2 milliárd forint jutott az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztésére.

Rétvári államtitkár csak forintok számáig jutott beszámolójában. Arról, hogy ezeket milyen részben fizetik EU-s támogatásokból, nem közölte. A programok minőségéről pedig szót sem ejtett.  Biztos, ami biztos, még egyszer hangsúlyozta: 

a kormány továbbra is következetesen fellép a kábítószer-használattal és -kereskedelemmel szemben, és nem enged semmilyen liberalizáló törekvésnek, mivel a fiatalok egészséges fejlődését veszélyeztetné.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.