200 millióból fúratott kutat a belvárosi önkormányzat, hogy termálvizet keressenek a Szabadság tér környékén

POLITIKA
2018 június 21., 14:47
comments 94

A 24.hu ír arról, hogy az Belváros-Lipótváros önkormányzata saját költségén, 198 millió forintot a célra szánva keresett termálvizet a Szabadság tér környékén. A lap úgy tudja, hogy a Hold utca és a Vadász utca közötti telken indítottak fúrási munkálatokat, és eddig 800 méter mélyig jutottak. A munkálatok miatt a Vadász utcát le is zárták az autóforgalom elől.

A Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának, Siroki Attilának a tájékoztatása szerint a beruházás célja egy olyan termálvízkút létesítése, amely megfelelő hőmérsékletű, legalább fürdővízként hasznosításra alkalmas vízhozamot biztosít.

A Vadász utcába tervezik jelenleg a belvárosi sportközpontot, de a kútfúrás nem ennek a projektnek része, azok csak műszakilag férnek össze. A vagyonkezelő tájékoztatása szerint a vizet a sportközpont használja majd fel, de elképzelhető, hogy a közvetlen szomszédságába tervezett ingatlanberuházásoknak is juthat belőle.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt