200 millióból fúratott kutat a belvárosi önkormányzat, hogy termálvizet keressenek a Szabadság tér környékén

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A 24.hu ír arról, hogy az Belváros-Lipótváros önkormányzata saját költségén, 198 millió forintot a célra szánva keresett termálvizet a Szabadság tér környékén. A lap úgy tudja, hogy a Hold utca és a Vadász utca közötti telken indítottak fúrási munkálatokat, és eddig 800 méter mélyig jutottak. A munkálatok miatt a Vadász utcát le is zárták az autóforgalom elől. 

A Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának, Siroki Attilának a tájékoztatása szerint a beruházás célja egy olyan termálvízkút létesítése, amely megfelelő hőmérsékletű, legalább fürdővízként hasznosításra alkalmas vízhozamot biztosít.

A Vadász utcába tervezik jelenleg a belvárosi sportközpontot, de a kútfúrás nem ennek a projektnek része, azok csak műszakilag férnek össze. A vagyonkezelő tájékoztatása szerint a vizet a sportközpont használja majd fel, de elképzelhető, hogy a közvetlen szomszédságába tervezett ingatlanberuházásoknak is juthat belőle. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.