200 millióból fúratott kutat a belvárosi önkormányzat, hogy termálvizet keressenek a Szabadság tér környékén

POLITIKA
2018 június 21., 14:47
comments 94

A 24.hu ír arról, hogy az Belváros-Lipótváros önkormányzata saját költségén, 198 millió forintot a célra szánva keresett termálvizet a Szabadság tér környékén. A lap úgy tudja, hogy a Hold utca és a Vadász utca közötti telken indítottak fúrási munkálatokat, és eddig 800 méter mélyig jutottak. A munkálatok miatt a Vadász utcát le is zárták az autóforgalom elől.

A Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának, Siroki Attilának a tájékoztatása szerint a beruházás célja egy olyan termálvízkút létesítése, amely megfelelő hőmérsékletű, legalább fürdővízként hasznosításra alkalmas vízhozamot biztosít.

A Vadász utcába tervezik jelenleg a belvárosi sportközpontot, de a kútfúrás nem ennek a projektnek része, azok csak műszakilag férnek össze. A vagyonkezelő tájékoztatása szerint a vizet a sportközpont használja majd fel, de elképzelhető, hogy a közvetlen szomszédságába tervezett ingatlanberuházásoknak is juthat belőle.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.