3,5 év letöltendő börtönre ítélték a román Szociáldemokrata Párt elnökét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A MaSzol beszámolója szerint első fokon 3,5 év letöltendő börtönre ítélte a legfelső bíróság Liviu Dragneát, egykori minisztert, a szociáldemokrata PSD jelenlegi vezetőjét. 

Dragneát hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolta meg 2016-ban a Korrupcióellenes Ügyészség. Mint a lap fogalmaz, azért állították bíróság elé, mert 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve a PSD megyei elnöke volt, a vád szerint az ő utasítására fizettek a megyei tanács költségvetéséből két olyan alkalmazottat, aki nem a gyermekvédelmi igazgatóságnál, hanem valójában a PSD megyei szervezetének dolgozott. Az okirat-hamisítás alól végül felmentették. 

Dragneát 2016-ban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy 2012-es népszavazással kapcsolatos korrupciós perben. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.