3,5 év letöltendő börtönre ítélték a román Szociáldemokrata Párt elnökét

A MaSzol beszámolója szerint első fokon 3,5 év letöltendő börtönre ítélte a legfelső bíróság Liviu Dragneát, egykori minisztert, a szociáldemokrata PSD jelenlegi vezetőjét. 

Dragneát hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolta meg 2016-ban a Korrupcióellenes Ügyészség. Mint a lap fogalmaz, azért állították bíróság elé, mert 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve a PSD megyei elnöke volt, a vád szerint az ő utasítására fizettek a megyei tanács költségvetéséből két olyan alkalmazottat, aki nem a gyermekvédelmi igazgatóságnál, hanem valójában a PSD megyei szervezetének dolgozott. Az okirat-hamisítás alól végül felmentették. 

Dragneát 2016-ban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy 2012-es népszavazással kapcsolatos korrupciós perben. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.