3,5 év letöltendő börtönre ítélték a román Szociáldemokrata Párt elnökét

A MaSzol beszámolója szerint első fokon 3,5 év letöltendő börtönre ítélte a legfelső bíróság Liviu Dragneát, egykori minisztert, a szociáldemokrata PSD jelenlegi vezetőjét. 

Dragneát hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolta meg 2016-ban a Korrupcióellenes Ügyészség. Mint a lap fogalmaz, azért állították bíróság elé, mert 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve a PSD megyei elnöke volt, a vád szerint az ő utasítására fizettek a megyei tanács költségvetéséből két olyan alkalmazottat, aki nem a gyermekvédelmi igazgatóságnál, hanem valójában a PSD megyei szervezetének dolgozott. Az okirat-hamisítás alól végül felmentették. 

Dragneát 2016-ban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy 2012-es népszavazással kapcsolatos korrupciós perben. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.