3,5 év letöltendő börtönre ítélték a román Szociáldemokrata Párt elnökét

külföld
2018 június 21., 15:55
comments 37

A MaSzol beszámolója szerint első fokon 3,5 év letöltendő börtönre ítélte a legfelső bíróság Liviu Dragneát, egykori minisztert, a szociáldemokrata PSD jelenlegi vezetőjét.

Dragneát hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolta meg 2016-ban a Korrupcióellenes Ügyészség. Mint a lap fogalmaz, azért állították bíróság elé, mert 2006 és 2013 között, amikor a Teleorman megyei tanács, illetve a PSD megyei elnöke volt, a vád szerint az ő utasítására fizettek a megyei tanács költségvetéséből két olyan alkalmazottat, aki nem a gyermekvédelmi igazgatóságnál, hanem valójában a PSD megyei szervezetének dolgozott. Az okirat-hamisítás alól végül felmentették.

Dragneát 2016-ban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy 2012-es népszavazással kapcsolatos korrupciós perben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.