A Bükki Nemzeti Park szakértői nem javasolják, hogy bárki üldözni kezdjen egy barnamedvét

ÁLLAT
2018 június 21., 15:07
comments 107

Videóval és fényképekkel próbálta meg hűteni a kedélyeket a Bükki Nemzeti Park igazgatósága: miután az utóbbi időben számos medveészlelés volt Magyarországon, a közösségi oldalakon felbukkantak olyan (nem magyarországi) felvételek, melyeken emberek kergettek el medvéket. 

Ez azonban nem egy okos dolog: mint írják, ezért kérik a lakosságot, hogy medveészlelés esetén 

a medvét ne zavarják meg, a találkozást kerüljék el, a barnamedvék megközelítése, üldözése veszélyes.

Néha érdemes az alapokat újra átvenni.

link Forrás

Közzétettek friss, szerdai felvételeket is, amin azt látni, hogy az emberi zavargás nélkül a medvék kifejezetten nyugodtan élik a napjaikat: az eddigi tapasztalatok alapján a medvék békések, elsősorban vadgyümölccsel, cseresznyével, meggyel, eperrel táplálkoznak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.